Els guetos islàmics a França: l'islamisme radical controla 150 barris

20 de setembre de 2020

Els guetos islàmics a França: l'islamisme radical controla 150 barris

Pla Nacional per a la Prevenció de la Radicalització (PNPR): el 2019 Macron va tancar 12 mesquites, tres escoles i nou associacions relacionades amb l’islamisme radical

 
Redacció

La senadora francesa Jacqueline Eustache-Brinio afirma que determinades zones del país no compleixen amb la prohibició dels vels islàmics aplicada ara fa una dècada sota el govern de Nicolas Sarkozy.

Segons un informe filtrat de la Direcció General de Seguretat Interna (DGSI), almenys 150 barris de França estan ara controlats per radicals islamistes, àdhuc els suburbis de París prohibits de Seine-Saint-Denis, Lyon o Marsella. Indrets subjectes a la formació de guetos islàmics i, per tant, propensos a l’absentisme de la llei, com va informar llavors Le Journal du Dimanche.

Ja el 2019, el president Emmanuel Macron s’havia compromès a proporcionar un pla per abordar la situació com ho és l’actual, encara un projecte llei. El mateix any, d’acord amb Le Parisien, el govern francès va tancar 12 mesquites, tres escoles i nou associacions relacionades amb l’islamisme radical, en un total de 15 veïnats francesos com a part del Pla Nacional per a la Prevenció de la Radicalització (PNPR), i que a dia d’avui ha comptabilitzat més de 8.000 islamistes radicals al país.

 
El 76% dels francesos fan costat el projecte llei

Un expert en islamisme radical de l’Institut Mointaigne, Hakim el Karoui, qui va elaborar un informe per Macron l’any passat, destaca que les corrents radicals islamistes —com el salafisme creixen desaforadament als cercles intel·lectuals islàmics de França. Afegeix que una forta influència prové de països com Turquia o Aràbia Saudita, els quals també financen mesquites i imams que promocionen les arrels més fonamentalistes i radicals de l’islam.

Malgrat ser considerat a França una de les principals amenaces, la ministra delegada encarregada de Ciutadania, Marlène Schiappa, va esclarir que l’islamisme radical no serà l’únic abordatge del projecte llei, com ha recollit 20 minutes. D’acord amb un sondeig de l’Institut de Consultoria Odoxa-Dentus, el 76% dels francesos fan costat el projecte llei, del que se’n coneix un esborrany amb almenys una vintena d’articles.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme