El vodevil per evitar noves eleccions: ERC advoca per investir Pere Aragonès (ERC) primer i, si escau, fer coalició després amb JxCat

15 de maig de 2021

El vodevil per evitar noves eleccions: ERC advoca per investir Pere Aragonès (ERC) primer i, si escau, fer coalició després amb JxCat

Sergi Sabrià (ERC) considera que s’ha explorat fins al final la coalició amb JxCat i que aquesta és impossible, quan el possible acord no concreta quin full de ruta cap a la independència més enllà de ser un mer esquer electoral

 
Redacció

Transcorreguts gairebé tres mesos des de les eleccions del 14-F i sense encara un acord clar entre els grups processistes, ERC i JxCat estudien altres vies per evitar les noves eleccions que s’esdevindrien si no hi ha finalment investidura. Malgrat que, segons assegurava el diputat Sergi Sabrià (ERC) a El Nacional, i considerant que JxCat no fallarà a Catalunya, s’ha explorat fins al final i tot és impossible. Fet pel qual, ERC i JxCat estarien rumiant una alternativa a la coalició.

Entre d’altres, la prioritat d’ambdós partits és la de fer palès el compromís de definir el full de ruta cap a la independència; a hores d’ara, un mer esquer electoral que tan sols ha perllongat la dependència voluntària amb l’Estat espanyol. Així, i atesa la indefinició amb què s’ha abordat en tot moment la ruta, Sabrià (ERC) posa com a solució l’exemple d’Euskadi: investir primer Aragonès (ERC) i, quan ERC ho cregui convenient, renegociar la coalició amb la resta de partits processistes.

 
Un vodevil per evitar noves eleccions

Com ho varen defensar a FAQS – Preguntes freqüents el passat dissabte, 8 de maig de 2021, el secretari general Jordi Sánchez (JxCat) i el mateix Sabrià (ERC), la via de l'anomenada desobediència o fins i tot de la confrontació —que propugnen respectivament JxCat i ERC— ha demostrat ser terminantment buida.

En aquest sentit, el diputat Xavier Pellicer (CUP), cercant l'equidistància perquè els cupaires no siguin caps de turcs, va criticar que ERC i JxCats estiguin centrats en els seus interessos partidistes, en una mena de lamentable vodevil que s’atansa massa al precipici.

 
Procés al no-res

Per ara, amb una ERC i un JxCat aferrats al victimisme presidiari o a la poltrona parlamentària amb una estratègia estèril i un full de ruta opac que només soldaran Catalunya a l’autonomisme o, amb sort, a l’hipotètic pacte fiscal amb l’Estat espanyol que pregonen l’economista Andreu Mas-Colell o l'ex-vicepresident Oriol Junqueras (ERC), qui veu una independència a 20 anys vista. I tot traint el vot que els catalans, un cop més, els han confiat sense cap veritable resultat independentista en més d’una dècada de processisme.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme