El viatge de la consellera Vergés (ERC): del caos a la morositat

8 de juliol de 2020

El viatge de la consellera Vergés (ERC): del caos a la morositat

La desinformació i negligència d'Alba Vergés mereixen els 110.760 euros anuals que cobra?

Redacció

Durant el confinament, la consellera Alba Vergés va anunciar la creació d’una app web per l’assistència psicològica, Gestióemocional.cat, junt amb contractació de 100 psicòlegs que des de l’anunciament d’aquesta iniciativa el 14 d’abril encara no han cobrat cap sou. Una situació lamentable i que, a més, contradiu la suposada voluntat de la consellera de retribuir amb uns pagaments extra de fins a 1.350€ al personal sanitari, com va expressar al juny, en agraïment per la seva labor durant la pandèmia.

Malgrat la insistència dels psicòlegs en percebre el seu corresponent salari, el Servei d’Emergències Mèdiques, qui els va contractar a través de SIPS (Serveis Integrals de Psicologia), es limita a reconèixer l’impagament qualificant-lo “d’error humà” i assegurant-ne l’efectuació en pocs dies. D’altra banda, Salut va informar a finals de maig que el pagament es duria a terme a 60 dies, una dada que no constava al contracte i un tràmit que a dia d’avui, ja transcorreguts 3 mesos, encara no ha estat aplicat.


Negligència sistemàtica

La nefasta gestió d’Alba Vergès amb la sanitat no tan sols abasta l’impagament al personal d’assistència emocional durant la quarantena com a fet aïllat. El 15 de març, el sindicat Infermeres de Catalunya va fer arribar una carta a la Direcció de Recursos Humans del SEM manifestant el seu descontent per la negativa a lliurar mascaretes de protecció al personal sanitari.

En una altra carta del 17 d’abril, enviada al gerent del SEM, Antoni Encinas, Infermeres de Catalunya exposa el malestar del personal sanitari envers la desinformació i l’ocultació dels procediments “clars i inequívocs” requerits per enfrontar la pandèmia. Fets que evoquen la pregunta, entre d’altres, de si les competències de Vergés mereixen els 110.760 euros anuals que la consellera ostenta pel seu càrrec.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme