El terrorisme islamista aprofita la COVID-19 per atemptar a Barcelona

14 de juliol de 2020

El terrorisme islamista aprofita la COVID-19 per atemptar a Barcelona
Fotografia per: EFE

L'auge de les detencions prové dels moviments d'Estat Islàmic (ISIS) per atemptar contra Occident en plena pandèmia

 
Redacció

A trenc d'alba, i amb l'operatiu en marxa des de les 6 del matí, un centenar de Mossos d’Esquadra, amb efectius de la BRIMO i tutelats pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, han detingut a la zona del mercat de La Barceloneta dos immigrants algerians com a presumptes autors dels delictes de pertinença i col·laboració activa amb organització terrorista. D'aquesta manera, considerant haver desarticulat aquesta cèl·lula que “pretenia atemptar la ciutat de Barcelona amb explosius”, s'han curtcircuitat actes preparatoris d’activitat terrorista, captació i adoctrinament.

Aquestes detencions, segons els Mossos, “s’emmarquen en la segona fase de l’operatiu portat a terme el 15 de gener de 2019 a Barcelona i Igualada”. Ens referim a l’anomenada Operació Alexandria, la qual va detenir aleshores 19 immigrants liderats pel també algerià Berkan Azizi i que es dedicaven a captar fons mitjançant el robatori per finançar i dur a terme un atemptat terrorista. Concretament, fabricant TATP (triperòxid de triacetona), l’explosiu casolà predilecte d’Estat Islàmic (ISIS) i que ha estat present a múltiples dels seus atemptats.

Segons l'article 572.2 del Codi Penal, les penes pels dos detinguts per participar "activament en l'organització o grup [terrorista] o formessin part d'ells" anirien dels sis als dotze anys de presó. Pel que fa a la col·laboració, entenent com a culpables aquells qui "duguin a terme, recaptin o faciliti qualsevol acte de col·laboració amb les activitats o les finalitats d'una organització, grup o element terrorista", l'article 577 del Codi Penal castiga amb penes de cinc a deu anys de presó.

La pandèmia com a pretext

En aquest sentit, malgrat els estralls del virus xinès, el passat 6 de juliol, al barri de La Salut, Badalona, els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, junt amb la Policia Nacional, van detenir tres germans en una altra operació antigihadista contra la captació i l’adoctrinament de terroristes sota secret del sumari per part de l'Audiència Nacional.  I en el mateix marc pandèmic a Ciutat Vella, el 8 de maig, la Guàrdia Civil, en col·laboració amb les autoritats marroquines i nord-americanes, va detenir Mohammed Yassin, seguidor d’Estat Islàmic (ISIS), el qual rastrejava Barcelona a la recerca del lloc on organitzar un atemptat terrorista.

L’auge d’aquestes detencions a terroristes considerats “llops solitaris”, però conduits per Estat Islàmic (ISIS), ve propiciada per dos factors segons la hipòtesi policial. D’una banda, l’aprofitament del confinament o de la limitació de la mobilitat per radicalitzar a futurs psicòpates. I d’altra, la conjuntura de neguit i crisi sanitària que permetria la planificació d'un atemptat de grans dimensions per col·lapsar els hospitals i deixar una cicatriu de terror més pregona en el conjunt de la ciutadania de Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme