El SOC prioritza els immigrants i dóna feina a dos MENA arribats d’Algèria i el Marroc

24 de gener de 2021

El SOC prioritza els immigrants i dóna feina a dos MENA arribats d’Algèria i el Marroc
Fotografia per: Adrià Costa (Nació Digital)

Dos MENA s’han beneficiat d’un programa d’inserció laboral del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC): ara treballen a la brigada municipal de Gironella (Berguedà)

 
Redacció

Recentment, el departament de Chakir El Homrani (ERC) va compartir orgullosament a Twitter un reportatge de Nació Digital sobre dos MENA que s’han beneficiat d’un programa d’inserció laboral del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb què ara treballen a la brigada municipal de Gironella, a la comarca del Berguedà.


L’immigrant proposa i Catalunya disposa

Segons relaten Bediar Abid i Zakaria Belattar, procedents d’Algèria i del Marroc, ambdós van accedir il·legalment al territori en pastera fins les costes andaluses, on després van pujar a un autobús cap a Catalunya gràcies a “uns quants diners” amb què “una senyora” els va “ajudar”.

Després de passar per una seu de la Fiscalia i un espai d’emergència, van ser enviats a Manresa i després a un centre d’acollida Fundació Diagrama de Gironella, antigament un hotel. Una entitat que, segons el Registre d’Ajuts i Subvencions de Catalunya (RAISC), ha rebut 145.480 euros en subvencions del SOC i el Departament d’El Homrani (ERC) des del 2019.

 
La premsa governamental al rescat del govern que els manté

Narrant la història, Nació Digital, diari subvencionat amb 750.474’89 euros de la Generalitat des del 2016 segons el RAISC, dóna cobertura i promociona el programa Treball i Formació del SOC, el qual fomenta i incentiva la contractació de MENA com en Bediar i en Zakaria.

D'aquesta manera, es conclou que disposen de permís de residència, però no de feina; és a dir, es tracta d'un contracte d’un any —que necessiten— per a sol·licitar la ciutadania i procediment que, per descomptat, facilita el SOC. Tot, mentre el jovent català segueix immers en l’atur i l’economia catalana flaqueja pels estralls de la pandèmia.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme