El SOC activa el repoblament dels pobles petits de Catalunya amb immigrants, regalant-los casa i feina

17 de març de 2021

El SOC activa el repoblament dels pobles petits de Catalunya amb immigrants, regalant-los casa i feina

En col·laboració amb l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), el SOC oferirà feina als immigrants i els Ajuntaments en pagaran el lloguer mentre l'atur dels joves catalans és del 38% i no tenen aquesta oportunitat de repoblar

 
Redacció

Finalment, l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), en col·laboració amb el SOC, han activat el pla de repoblament rural amb immigrants. Un projecte on, per ara, s’involucraran una vintena de micropobles dels 175 adscrits a l’associació per captar els immigrants, especialment, aquells en qualitat de “refugiats”, dels quals la Generalitat en gestiona uns 4.000 segons 3/24.

Després que el president de l’AMC, Mario Urrea (ERC), ho anunciés el febrer del 2020, el conveni entre l’entitat i la directora del SOC, Ariadna Rectoret, es va signar el desembre passat. El pla consisteix en què cada poble acollirà una família durant un any i els Ajuntaments oferiran i pagaran el lloguer als immigrants i el SOC oferirà la feina per un o dos dels membres familiars.

 
Els joves catalans sense oportunitat de repoblar

Emmarcant els fets en la realitat catalana, i on s’hi afegeix el conseller Chakir El Homrani (ERC) regalant habitatge i feina als MENA en territori pirinenc, el departament de Treball, l’AMC i el SOC ignoren els joves catalans. Ara, amb una taxa d’atur juvenil del 38% que, junt amb l’atur general del 14%, sí podrien optar per aquesta ajuda, la qual no tenen.

Per contra, el pla de repoblament considera ja no només aquests privilegis, sinó que, a més a més, permetrà els immigrants escollir a quin micropoble “poden encaixar millor”. Fet que, i mentre els joves catalans no poden escollir on emancipar-se i com costejar-ho, un dels membres del consell directiu de l’AMC, Xavier Camps (ERC), justifica etzibant que “no funcionarà” si els immigrants no viuen en un entorn similar al del lloc d’origen.

Tanmateix, mentre països com Dinamarca deporten els refugiats acollits tant bon punt llur país d’origen és segur, queda el dubte sobre quant de temps mantindrem els immigrants “refugiats” ocupant el 35% de municipis del país337 micropobles d’un total de 947 municipis segons Territori i Sostenibilitat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme