El projecte polític de JxCat: pactar amb l’Estat espanyol
2 d'octubre de 2020

Mirant enrere, l’ex-president Carles Puigdemont reconeix que ‘no és intel·ligent’ fixar uns terminis a l’assoliment de la independència ni amb el 50% dels vots
Redacció
Durant l’entrevista d’ahir, 1 d'octubre de 2020, amb Lídia Heredia a Els Matins de TV3, l’ex-president Carles Puigdemont (JxCat) va esmentar que, de cara a les properes eleccions anticipades de 2021, el programa electoral es desvincularà de l’establert el 2015. Especialment, pel que fa al matís sobre “què farem si superem aquest llindar” del 50% de vots processistes i, com a autocrítica, entendre que “fixar uns terminis no és intel·ligent”
L'expresident i eurodiputat Carles Puigdemont @KRLS diu a #ElsMatinsTV3 que quan se superi el 50%, l'independentisme ha de dir què farà, “llavors tindrem la legitimitat per fer una legislatura que fixi el final del mandat amb la república catalana”.
▶️ https://t.co/Ds18WJJ3Af
— Els matins TV3 (@elsmatins) October 1, 2020
Quina és l'estratègia processista de Puigdemont?
Amb l’objectiu d’abastar “un procés negociat amb l’Estat espanyol”, JxCat vol alhora acusar-lo d’operar contra la independència “sense límit” i “amb milions i milions d’euros” dels seus fons per a tombar Catalunya.
Tanmateix, reconeixent de nou que “fer de bons nens, ser submisos i obedients” és inútil, Puigdemont advoca per una estratègia concebuda al “terreny exterior”.
Al parer de l’ex-president establert a Bèlgica, la seva “confrontació intel·ligent” buscaria promocionar el victimisme processista, que anomena “eixamplar el coneixement” amb “seny”, a fi d’obtenir el reconeixement internacional. Prova d’això, entre d’altres, una conferència sobre el pla econòmic europeu on l’inhabilitat president Torra no hi podrà assistir.
Puigdemont disfressa l'esquerda del processisme
Sense cap referència a la cancel·lació de l’acte commemoratiu de l’1-O —tret de l’acte que en farà per separat JxCat—, Puigdemont esmenta sobre els fets del 2017 que “tot ha valgut la pena” i que el mandat continua “vigent” perquè és un “procés” que té “una evolució, va al ritme que té la pròpia societat”. Mandat que, segons l’ex-president, “culminarà amb el que és l’estadi final: el reconeixement [internacional] de la República Catalana”.
Tot remarcant els fets del Primer d’Octubre, afirmant que confiarà “sempre en tots els independentistes, siguin de la corda que siguin” car “vam ser capaços de fer una cosa històrica, una victòria molt gran, que durarà tota la vida”, Puigdemont esquiva l’esquerda del processisme considerant que el Govern entre JxCat i ERC “no grinyolarà”, presumiblement, durant “aquest temps que li queda fins a les eleccions”.
Tot i així, insistint que cal una “resposta inter-partidista a quin és el full de ruta i si hi ha una ratificació de l’1-O.
Carles Puigdemont @KRLS @JuntsXCat : "Mai hem demanat al @Pdemocratacat ser un partit. L'estadi final és que el poble de Catalunya tingui una opció amb prou pes al Parlament".
#ElsMatinsTV3
▶️ https://t.co/Ds18WJJ3Af pic.twitter.com/weHLae1RkA
— Els matins TV3 (@elsmatins) October 1, 2020
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 705 lectors