El processisme passa factura a l'independentisme: els joves d'entre 18 i 24 anys a favor de la independència baixen del 60% (2014) al 39% (2021)

20 de juny de 2021

El processisme passa factura a l'independentisme: els joves d'entre 18 i 24 anys a favor de la independència baixen del 60% (2014) al 39% (2021)

Segons Daniel Beizsley, professor de Criminologia a la UOC, el declivi del 60% al 39% de joves d’entre 18 i 24 anys a favor de la independència en 7 anys obeeix al populisme autoritari i les polítiques d'identitat del processisme

 
Redacció

Segons la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), els joves d’entre 18 i 24 anys en favor de la independència han passat del 60% el 2014 al 39% actual. Una circumstància que, segons analitza en un article a Politico el professor de Criminologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Daniel Beizsley, obeeix en part a les accions que privilegien partits com ERC. És a dir, la deriva processista cap al populisme i les polítiques identitàries han alienat els joves de la causa independentista.

 
Autoritarisme populista i polítiques d'identitat

Seguint la davallada, el CEO assenyala que els joves que es consideren només catalans ha caigut al 19’5%, malgrat que la xifra se situava en el 28% l’any 2014, presentant també un lleuger increment d’aquells qui es consideren alhora catalans i espanyols.

Com a paral·lelisme, segons Beizsley, Catalunya s’emmiralla en el procés del Quebec, on les noves generacions han perdut l’interès per la sobirania abraçant qüestions racials, mediambientals, laborals i, en suma, proclames de caràcter social i islamo-esquerranista.

 
El processisme, l'obstacle de la independència

El canvi de paradigma, i com bé constaten els catalans independentistes de pràcticament tot el seu espectre ideològic, és el desencís de la independència arran el frau del processisme. Trobant figures a qui abans es retia culte i elevava a la categoria de màrtirs com Oriol Junqueras (ERC) o Jordi Sànchez (JxCat) ajornant la independència ad eternum o considerant l’1-O un bluf per negociar amb l’Estat espanyol.

A més, el processisme tracta de pal·liar la renúncia independentista substituint la causa per les utopies de l’extrema esquerraque tal com ho ha adverit recentment Alfons López Tena (ex-SI).
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme