El problema de Portland: per què i com s'ha d'aplicar l'ordre i la llei

23 de juliol de 2020

El problema de Portland: per què i com s'ha d'aplicar l'ordre i la llei
Fotografia per: Dave Killen

Els alcaldes demòcrates que lliuren les seves ciutats a l'esquerra radical estan fent costat tàcitament a la il·legalitat


Redacció

Malgrat alguns saquejos ocasionals, el caos, els danys a la propietat, la intrusió, els disturbis, els grafits, els assalts, els incendis provocats i el desordre en general, els mitjans de comunicació ens asseguren constantment que els “manifestants” de l'extrema esquerra són “en gran part pacífics”. I atès que la majoria dels edificis de Portland, Seattle i Denver encara no han estat saquejats, qui és ningú per discutir-ho?

Cert és que tan sols es necessita una petita porció de la població per convertir els centres de les ciutats en un desastre i crear problemes de qualitat de vida per milers de ciutadans que sí respecten la llei. I que els alcaldes, que lliuren part de les seves ciutats als “manifestants” d’esquerra radical, estan fent costat tàcitament a la il·legalitat. Qui sap? Potser la majoria dels ciutadans i les empreses de Portland, Seattle i Denver volen que els seus funcionaris electes permetin que els violents Antifa actuïn amb impunitat; o potser, alguns d’aquests ciutadans i empreses començaran a fugir d’aquestes ciutats. En qualsevol cas, és una preocupació local.

 
Reestablint l'ordre constitucional

Si els alcaldes no fan res per evitar que el radicalisme d'esquerres enderroqui monuments federals o destrueixin, malmetin i intentin incendiar edificis federals, la policia federal té tot el dret del món a enviar equips d’agents policials per establir de nou l'ordre i la llei. Res d’això és negar que hi hagi preocupacions legítimes sobre com s’està duent a terme l’aplicació de la llei. Però l’afirmació que una policia secreta d’estil Pinochet ha començat a endur-se els manifestants de Portland dels carrers i fer-los desaparèixer és ridícula, a més de falsa. L'esquerra radical menteix.

Pel que sabem, cap policia ha violat absolutament cap llei en els carrers de Portland, però els manifestants que es tapen la cara n’han violat moltíssimes... Amb això en ment, ha estat instructiu veure a molts dels mateixos personatges que animen els governadors a que prenguin poders d’emergència antidemocràtics, i que tanquin els centres de culte sense el consentiment de la gent, actuar com si la vigilància presagiés la fi de la democràcia. Les mateixes persones que clamen sense cessar per donar poder al govern federal quan s’ajusta als seus propòsits, ara actuen com si protegir un tribunal federal fos l’incendi del Reichstag.

 
Paranoia demòcrata d'autoconsum

John Heilemann, periodista de la cadena MSNBC, diu que la decisió del president Donald Trump d’enviar la policia federal a Portland és una prova de l’ús de la “força” per “robar aquestes eleccions”. En un article titulat L’ocupació de Trump de les ciutats estatunidenques ha començat, Michelle Goldberg, que d’alguna manera encara pot opinar lliurement en el New York Times, diu que el “feixisme” ja és aquí. La presidenta de la Càmera de Representants, Nancy Pelosi, anomena la policia “soldats d’assalt” que estan “segrestant els manifestants”.

En aquest sentit, totes aquestes afirmacions són teories lletges de conspiració demòcrata, acusacions hiperbòliques destinades a alimentar la paranoia partidista abans d’unes eleccions presidencials com enguany. Fins i tot si acceptem les crítiques a l’aplicació de la llei, la forma en què s’han conduït les coses, rau en el fet que els alcaldes estan permetent que els “manifestants” trepollin la propietat pública i privada. I ho permeten perquè comparteixen les mateixes sensibilitats de l’esquerra radical. Però protestar no hauria de ser mai una llicència gratuïta per l’anarquia, l'absència d'ordre i llei.

Font: National Review
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme