El periodista Manel Lucas retrata Junqueras (ERC): frau independentista

23 de setembre de 2020

El periodista Manel Lucas retrata Junqueras (ERC): frau independentista
Fotografia per: Paula Roque

Passat l'1 d'octubre de 2017, Junqueras ’intenta no mullar-se, no prendre decisions’, i comença la restauració del processisme, és a dir, la justificació de no haver volgut fer la independència

 
Redacció

Manel Lucas, periodista, historiador i comediant a Polònia (TV3), esventra ERC i n’exposa el frau independentista sota la “voluntat pública de no crear grans conflictes” en una entrevista amb Catalunya Plural arran del seu nou llibre: Les ànimes d’Esquerra. Breu història d’ERC (Libros de la Catarata, 2020).

Una de les declaracions troba com a escenari l’octubre del 2017, on els assistents les reunions d’ERC, explica Lucas, troben “un Junqueras que intenta no mullar-se, no prendre decisions i que sigui Puigdemont qui acabi prenent les seves”. Fet que Lucas qualifica d’una “estratègia com una altra”.


La restauració del processisme

En relació al sobradament publicitat i pretès “independentisme pragmàtic”, Lucas respon que la ruptura d’ERC amb la unilateralitat independentista ve donada perquè el partit veu “que la cosa ha fracassat”, de manera que “s’arrosseguen els uns als altres”, i constatant així que l’agenda política autonomista de l’era Carod-Rovira “és més o menys l’actual”.

Lucas també exposa el parer d’un confident anònim d’ERC sobre l’1 d’octubre, qui considera que la fugida cap a endavant va desenvolupar-se perquè “anàvem sobre un cavall desbocat i no podíem aturar-nos”. La sentència la Lucas, per conseqüent, és que “la trompada és tant forta que la reflexió és ‘aturem-nos’”. Així comença la restauració del processisme per part de Junqueras, és a dir, la justificació de no haver volgut fer la independència com sabien compromès els dirigents processistes.

 
La consigna: no assumir responsabilitats

I en referència als atacs que rep el partit a les xarxes socials, una altra font anònima va confessar a Lucas, esmentant Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, que ERC és víctima dels “monstres” que ha creat.

Aquesta dada incentiva que Lucas consideri que Junqueras és presoner de si mateix i “contribueix a unificar, unir dins la desgràcia”; alhora que desconeix com encaixaria ERC una altra derrota electoral. O dit d'una altra manera, expressant que ja “seria una derrota si no guanya”, però que “a mig o llarg termini, sobreviurà”, tot i que mai absent dels daltabaixos que caracteritzen la història del partit i que, com compara Lucas, és “una mica de Dragon Khan.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Un comentari a “El periodista Manel Lucas retrata Junqueras (ERC): frau independentista

  • Això és el mateix per a tots els polítics. No sé perquè penseu que un polític os portarà a la independència. Que no sabeu que polític és una professió. Que han enganyat al poble pues tots, el fugat el no fugat i tots els cantamanyanes.
    Fins al monyo de sentir parlar de independencia, estan tots molt bé a la presó i els altres que no tornin, i que deixin de marejar la perdiu amb llibrets i entrevistes.
    I els tertulians i periodistes a favor de un o altre partit, quina mandra tu, tots venent la moto. Tots a cobrar, tots son iguals.
    Frau son tots.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme