El Masnou: un grup d’okupes magrebins vinculats a la màfia acapara els pisos de protecció oficial del barri d’Ocata

29 de juny de 2021

El Masnou: un grup d’okupes magrebins vinculats a la màfia acapara els pisos de protecció oficial del barri d’Ocata

Amenaçant els veïns de la zona, fins i tot espatllant-los els comptadors si demanen ajuda als tècnics per assistir la llum punxada, el cap de la màfia roman a casa mentre el seu germà es dedica a les pallisses i els seus esbirros okupen més immobles

 
Redacció

Des d’almenys l’any 2017, una promoció de tres blocs de pisos al carrer Salvador Espriu d’Ocata, barri amb un 24’5% d’immigració que representa el 21’7% de la total d’El Masnou, ha esdevingut centre neuràlgic d’un grup d’okupes adinerats, vinculats a la màfia per la policia, que amenacen els veïns per consolidar-se a la zona. De fet, es tracta d’immigrants d’origen magrebí, els quals condueixen luxosos Mercedes, Audi i Golf, el poder d’okupació dels quals ja s’atansa al carrer Brasil.

 
Els tècnics de la llum i l'aigua tenen pànic als okupes

Malgrat que ho tenen tot punxat, els tècnics refusen assistir les averies de la llum i l’aigua perquè els okupes els agredeixen, constatant que el grup espatlla els comptadors dels veïns que se’n queixen.

Tanmateix, l’organització de la màfia okupa és piramidal, atès que el cap envia el seu germà a les baralles i la resta d’esbirros s’encarreguen de l’okupació dels immobles, diversos dels quals es destinen a okupes temporals que aprofiten l’habitatge per fer la bugada o dutxar-se.

 
El Masnou, focus impune de l'okupació

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar, on pertany El Masnou, l’okupació ha augmentat en un 252% des del 2014 ―passant de 25 a 88 casos―, any en què la promoció del carrer Salvador Espriu va començar a acollir persones de serveis socials, moment previ al setge de l’okupació actual.

Amb tot, l’okupació a Catalunya ha crescut un 5% respecte els primers trimestres d’enguany i l’any passat, passant de 2.212 a 2.328 casos registrats.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme