El jutjat de Ripoll absol Sílvia Orriols (Aliança Catalana) de l'acusació de delicte d’odi presentada per l’associació islàmica Annour

9 de febrer de 2021

El jutjat de Ripoll absol Sílvia Orriols (Aliança Catalana) de l'acusació de delicte d’odi presentada per l’associació islàmica Annour

Amb el prestigiós advocat gironí Carles Monguilod a la defensa, el jutge ha decidit que Orriols s’empara en el dret de la llibertat d’expressió: els missatges contra Annour s’emmarcaven dins del debat polític

 
Redacció

El jutjat de Ripoll ha decretat el sobreseïment del delicte d’odi contra Sílvia Orriols, regidora d’Aliança Catalana a l'Ajuntament de Ripoll.

Orriols va ser acusada per l’associació islàmica Annour per haver-se oposat a la construcció d’una nova macro-mesquita a la capital del Ripollès el gener del 2020.

Annour és l'associació, per altra banda, responsable de la contractació de l’imam salafista Abdelbaki Es-Satty, cervell ideològic dels atemptats terroristes islamistes del 17-A a Barcelona i Cambrils.

 
Orriols, flagell i garantia de la llibertat d'expressió

Amb el prestigiós advocat gironí Carles Monguilod a la defensa, el jutge ha decidit que Orriols s’empara en el dret de la llibertat d’expressió, atès que, aleshores, com a electe de l’Ajuntament de Ripoll, els missatges contra Annour s’emmarcaven dins del debat polític.

Així, com bé ha expressat Aliança Catalana en un comunicat, la persecució de l’intercanvi d’opinions propi d’una societat plural atempta contra la llibertat d’expressió.

Alhora, mentre Orriols ha agraït en un vídeo la defensa, tot carregant contra la permissivitat de l’islam salafista per part de les institucions catalanes, l’associació islàmica Annour s’ha compromès a dur els fets al Tribunal de Drets Humans a Estrasburg mitjançant la interposició de recursos contra el sobreseïment de l’acusació.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme