El jurista Alfons López Tena defineix ERC i JxCat: un règim clientelar processista que s’ha consolidat per mantenir els càrrecs públics

22 de maig de 2021

El jurista Alfons López Tena defineix ERC i JxCat: un règim clientelar processista que s’ha consolidat per mantenir els càrrecs públics

López Tena, ex-diputat per SI, considera que Oriol Junqueras (ERC) és el personatge més cínic del Procés, afirmant que ha utilitzat la independència com esquer electoral mentre l'evitava a tota costa

 
Redacció

Dissabte passat, 15 de maig de 2021, el jurista i ex-diputat del Parlament de Catalunya per SI Alfons López Tena, en una entrevista amb El Tribú, va carregar durament contra el processisme afirmant que és un règim clientelar que s'ha consolidat per mantenir els càrrecs públics.

 
Primàries no té recorregut

A més, va considerar que els nous moviments independentistes com Primàries, encapçalat pel doctor en filosofia Jordi Graupera, no tenen recorregut. Es basen en dir que l'1O va ser un referèndum d'independència mentre escarneixen els seus promotors, Carles Puigdemont (JxCat) i Oriol Junqueras (ERC), demanant que no se'ls voti. Això, opina l'ex-vocal del Consejo General del Poder Judicial, que esdevé una pràctica política deshonesta i una proposta electoral suïcida, doncs finalment l'electorat independentista opta per votar els promotors de la fita del 2017 en comptes dels qui ho critiquen.

 
Catalunya s'extingeix

Tanmateix, al parer de López Tena, Catalunya roman en un procés d’extinció indeturable propiciat per la subordinació econòmica i política a l’Estat espanyol. Això succeeix, segons l'entrevistat, perquè la meitat dels catalans van optar per opcions fake i l’altra meitat pel no a la independència.

 
Junqueras, una mala persona

Pel que fa al frau processista, assenyala directament Oriol Junqueras (ERC), qui creu que és mala persona, traïdor, mentider i que apunyala per l’esquena. A tot això, opina que l'ex-vicepresident de la Generalitat és el personatge més sinistre i cínic del Procés, equiparant-lo amb un Latin King que sols opera en funció de col·locar-se ell.

 
ERC i JxCat, sangoneres dels diners públics

Quant a la relació entre la ciutadania i la política, López Tena argumenta que ERC i l’esfera post-convergent s’han adaptat per aferrar-se a la poltrona. En aquest cas, prometent amb esperit profètic una independència que mai no s’assoleix ni arriba, fruit també d’una societat infantilitzada que s’expressa en un victimisme basat en el fracàs. Fet pel qual, vaticina que el Procés s’esllanguirà ad eternum perquè quan un poble ja no té una ambició col·lectiva, degenera i perd pistonada. Prisma on s’emmarca l’esquerranització de la societat catalana, que López Tena atribueix a la impotència.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme