El Homrani i Solé (ERC) volen importar immigrants i MENA de Mòria (Grècia)

14 de setembre de 2020

El Homrani i Solé (ERC) volen importar immigrants i MENA de Mòria (Grècia)

El portaveu del govern grec, Stelios Petsas, sospita que els immigrants van causar l’incendi per abandonar l’illa de Lesbos

 
Redacció

La Generalitat de Catalunya s’ha compromès a importar 100 immigrants i 20 MENA com a mínim provinents del camp d’immigrants incendiat de l’illa grega de Lesbos, que n’alberga més de 13.000, en una operació coordinada entre Acció Exterior, a càrrec del conseller Bernat Solé (ERC), i el Departament de Treball, dirigit pel conseller pro-immigració il·legal Chakir El Homrani (ERC).

Des del Govern, s'exigeix a l’Estat espanyol que atorgui a la Generalitat les “competències d’acollida, amb els recursos i efectius necessaris”. A més, Solé ha expressat que “Catalunya vol ser part activa” de la recepció dels immigrants il·legals custodiats a Lesbos.

Se suma a l’operació l’Ajuntament de Barcelona, anunciant que posarà a disposició un equipament municipal per a 55 dels immigrants il·legals per una primera acollida immediata de famílies amb menors. Un pla que, sota l’anomenat Programa Nausica, ha captat 223 immigrants il·legals des de la seva constitució l’any 2016, i del qual Ada Colau n’ha augmentat la inversió en mig milió d’euros més “per fer un salt d’escala tant en la quantitat com en la qualitat de l’atenció”.

Mentrestant, sota el vistiplau de l’alcalde de Mytilene, Stratis Kytelis, els habitants de Lesbos han erigit diverses barricades per evitar la reconstrucció del campament d’immigrants il·legals de Mòria, demanant que es traslladin a un altre indret tal com recull el diari grec Proto Thema. Tanmateix, els habitants han blocat el port de Sigri evitant l’entrada de 1.000 immigrants més a l’assentament mitjançant un ferri que també podria traslladar a l’illa els equips de reconstrucció.


“Adéu-siau, Mòria”

Aquesta mesura, presa pels mateixos ciutadans de Lesbos, vindria donada per evitar l’establiment de diversos campaments temporals a la zona, com s’ha dut a terme en un cementeri, o també la construcció d’una mesquita improvisada per part dels immigrants il·legals en la propietat d’una resident de les rodalies. Així les coses, el portaveu del govern grec, Stelios Petsas, sota la sospita que els immigrants van causar l’incendi per abandonar l’illa, ha limitat l’evacuació als menors d’edat. Sospita que es fonamenta, entre d’altres, sobre una filmació de l’incident on poden escoltar-se diversos immigrants il·legals cantant “adéu-siau, Mòria” efusivament.

L’incendi, segons declaracions dels immigrants a la BBC, s’hauria originat després d’una baralla amb les forces de seguretat gregues com a resposta a les mesures de prevenció contra els rebrots de la Covid-19. I és que, a banda de superar la capacitat de residents, Nacions Unides va proposar-hi una segregació de gènere a fi d’evitar molts dels casos de violència sexual i física esdevinguts als diversos campaments de Grècia.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme