El Homrani (ERC) exigeix que no s'apliqui la Llei d'Estrangeria als MENA

13 de setembre de 2020

El Homrani (ERC) exigeix que no s'apliqui la Llei d'Estrangeria als MENA

En tres anys, entre el 2015 i el 2018, l’arribada dels MENA a Catalunya es va incrementar en almenys un 900%

 
Redacció

El passat dijous, 10 de setembre de 2020, durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya, Chakir El Homrani (ERC) va criticar la Llei d’Estrangeria contra “l’obligació ètica” d’acollir, tutelar i finançar els MENA, pels que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja va destinar 147,7 milions d’euros provinents del fons de reserva de Catalunya durant el 2018 i el 2019. I tot fent referència a la situació dels MENA en assolir la majoria d’edat i obviant que, segons la mateixa Generalitat, un 33% “tenen l’expedient tancat per decisió pròpia i voluntària”.

El Homrani completa la seva intervenció a Públic, on carrega contra la Llei d’Estrangeria i demana concedir la ciutadania de forma “extraordinària” i sota cap preu als MENA. A més, el conseller de Treball exigeix que no s’apliqui la llei, que considera “innecessària” i pretenent una acollida i una posterior inserció laboral finançades per l’Estat espanyol, al·legant que, a quatre delictes per MENA de mitjana i amb 51 habitatges ocupats il·legalment a Barcelona segons els Mossos d’Esquadra, “la inclusió cohesiona els barris”.

 
Increment d’un 900% de MENA entre el 2015 i el 2018

El 2018, Georgina Oliva (ERC), directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, anunciava en una nota de premsa que “l’arribada de menors no s’atura i n’han seguit i en seguiran arribant cada dia”. El mateix any, El Homrani, qui pretén que Catalunya sigui “un país d’acollida” per la immigració il·legal, explicava en una entrevista amb Antoni Bassas que s’estava “creant un centre d’acollida a la setmana” arran dels més de 3.000 MENA arribats a Catalunya en nou mesos el 2018, mentre que el 2015, segons el mateix El Homrani, l’arribada era d’entre 300 i 400. Un increment d’almenys el 900% en tres anys.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme