El Homrani (ERC) augmenta les ajudes públiques als MENA: prefereix que s'emancipin ells que els joves catalans

24 de desembre de 2020

El Homrani (ERC) augmenta les ajudes públiques als MENA: prefereix que s'emancipin ells que els joves catalans

El pla, dotat amb 2M€ del Departament de Treball i gairebé 1M€ de la Fundació LaCaixa, té preferència sobre joves immigrants, sense papers i conflictius

 
Redacció

Ahir, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Chakir El Homrani (ERC) va anunciar la posada en marxa d’un programa, anomenat Sostre 360º, amb què es pretén dotar 140 joves immigrants d’habitatge i suport social. Incloent-ne l’accés al sistema sanitari català i la possible desintoxicació de drogues que puguin haver consumit.

Segons assenyala el comunicat del Govern, malgrat que el projecte es dirigeixi a “tots els joves d’entre 18 i 24 anys”, la preferència és la d’un “noi immigrant de forma recent, sense documentació” i reticent amb els serveis socials o, en altres paraules, conflictiu quant a la seva gestió. Fet pel qual el programa preveu facilitar-ne els papers mitjançant assistència jurídica i forçar-ne la inserció laboral.

 
2’8 milions d'euros pels ex-MENA

Per a tals efectes, El Homrani (ERC) hi abocarà 2’02 milions d’euros per a les quatre capitals de demarcació catalanes –prevenint-ne una extensió– i comptant amb una aportació de 808.501 euros addicionals de la Fundació LaCaixa pels projectes de Tarragona i Manresa. Un malbaratament que el conseller de Treball ja va perpetrar recentment destinant 1 milió d’euros del fons de la Covid-19 per a falsos refugiats.

A càrrec inicial dels serveis socials dels municipis on s’implementi, el programa només finalitzarà “un cop el jove assoleixi la seva emancipació i integració social”. És a dir, una mesura que, malgrat la seva manca de voluntat de naturalització i un tarannà que els antecedents qualifiquen com a problemàtic, perpetuarà la tutela dels MENA superada la majoria d’edat fins que, improbablement, es valguin per si mateixos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme