El Grup Koiné exigeix al Parlament i al Govern de Catalunya que tornin a defensar el català

16 de gener de 2021

El Grup Koiné exigeix al Parlament i al Govern de Catalunya que tornin a defensar el català

Entre d’altres, Grup Koiné destaca que la immigració massiva i la subordinació lingüística són alguns dels elements que acceleren l’extinció del català

 
Redacció

El 31 de desembre de 2020, el Grup Koiné va fer públic un decàleg, compartit a Twitter, amb què exigeix al Parlament i al Govern de Catalunya “el compromís explícit” d’evitar “la pèrdua irreversible” de la llengua catalana fent una crida a tots els “partits que es proclamen independentistes” de cara a les eleccions del 14-F.

 
Virgili parla clar i català

Segons Grup Koiné, del que forma part el filòleg Josep Maria Virgili, hi ha diverses circumstàncies que han maltractat el català. Com ara la recepció d’una immigració massiva que empeny “a parlar socialment en castellà”, fet que, “bilingüitzats a la força”, duu els catalans a la subordinació lingüística provocant que el català pateixi “un procés accelerat de substitució” del català pel castellà.

 
El processisme no defensa la llengua catalana

Grup Koiné proposa un seguit de pautes que van des del català com a requisit lingüístic imprescindible, una nova immersió lingüística a l’escola o corregir la CCMA per a “recuperar l’autocentrament nacional” perquè els partits polítics del territori les “incloguin en els seus programes electorals”.

Mentrestant, però, i amb ERC obstinada en atribuir-se la falsa victòria del blindatge a la immersió lingüística amb la Llei Celaá com a col·laboracionista de l’Estat espanyol, la resta de partits processistes no palesen cap intenció de recuperar el català. Rebaixats a una causa autonomista que pren la independència com a mer esquer electoral.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme