El Govern Torra: confina el Segrià per tapar els rebrots de Barcelona i L'Hospitalet

14 de juliol de 2020

El Govern Torra: confina el Segrià per tapar els rebrots de Barcelona i L'Hospitalet

Mentre tota l'atenció es dirigeix al Segrià, l'àrea metropolitana de Catalunya continua acumulant rebrots


Redacció

La situació de Lleida i vuit municipis més del Segrià, propiciada, segons el Departament de Salut, per la baixa incidència prèvia i l’arribada dels temporers (amb una estimació de 30.000), no és l’únic focus alarmant de l’esperat rebrot del virus xinès a Catalunya; malgrat que el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), la qualifiqués ahir a Els Matins de TV3 “d’extraordinària i inesperada”.

En canvi, la realitat és que Catalunya està patint uns enormes rebrots a l’àrea metropolitana, amb un augment del 179% en una setmana a Barcelona i d’aproximadament un 245% a L’Hospitalet de Llobregat, en què en tan sols set dies va passar de 31 a 107 casos. I si bé la densitat demogràfica contribueix a les cadenes de contagi, resta palès que a Catalunya la gestió del virus xinès, amb més de 12.600 catalans morts, és d’una irremeiable ineptitud.


Tot desviant l'atenció de l'àrea metropolitana

Amb l’objectiu de desviar l’atenció dels focus potencials de contagi, el Govern de Quim Torra (JxCat) empra una estratègia que consisteix, d’una banda, en la dramatització de la situació al Segrià ―amb un enduriment del confinament que ja ha rebut resposta per part de la ciutadania i de la Fiscalia de Lleida. I, per altra banda, en la imposició de l'obligatorietat de les mascaretes amb la fita d’amansir els catalans i simular una resposta cautelar a l’augment de casos de la COVID-19.

I quant a la resposta real al virus xinès, i que Roger Torrent, com si es tractés d’un assaig de prova-error, considera que ja “hi haurà temps per fer-ne una anàlisi”, Salut continua sense respondre l’oferiment dels hospitals en servir com a rastrejadors per evitar que els escassos 150 que hi ha a Catalunya es col·lapsin. I en aquest nefast context, cal sumar-hi les penoses circumstàncies dels alcaldes del Segrià: estan totalment desinformats i desatesos per un Govern incapaç d’estabilitzar la situació.

Els “inesperats” rebrots

A Barcelona, mentrestant, un total de 15.924 casos “preocupen” a l’alcaldessa Ada Colau, mentre que com informa Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, tenim el "sistema sanitari al límit".

I mentrestant, tota Catalunya, amb 68.354 catalans positius testats amb PCR que s’hauran d’enfrontar a la negligència, la ineficàcia i la deliberada falta de recursos d’un Govern i d’un Departament de Salut que no han mostrat estar a l'altura de les circumstàncies per matenir el país protegit de l'epidèmia del coronavirus.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme