El filòleg Pau Vidal en una entrevista al Núvol titlla de Frankenstein lingüístic el llenguatge de la consellera feminista radical Tània Verge (ERC)

28 de juliol de 2021

El filòleg Pau Vidal en una entrevista al Núvol titlla de Frankenstein lingüístic el llenguatge de la consellera feminista radical Tània Verge (ERC)

El filòleg Pau Vidal també adverteix que si els immigrants no s’integren, la llengua es perdrà; però que si ho fan, n’alteraran l’aspecte

 
Redacció

Després que els lingüistes Carme Junyent (GELA) i Josep Maria Virgili (Grup Koiné) es pronunciessin contra la mutilació del català que proposa la consellera feminista radical Tània Verge (ERC) per inventar-se una neollengua al gust del feminisme de l'extrema esquerra, el filòleg Pau Vidal, en una entrevista amb Núvol, considera que l’anomenat llenguatge inclusiu té un cert aspecte de Frankenstein perquè ve promogut per individus desconeixedors de la realitat i profunditat lingüistes. O, com ell ho compara, “els llecs entren a la sala d’operacions i arrabassen el bisturí als metges tot acusant-los de conservadors”.

 
Quin és el futur del català segons Vidal?

Tanmateix, Vidal, qui defensa que hi ha un català per a cada situació en detriment de l’argot més acadèmic i poc atractiu que sembla voler imperar en qualsevol context, assenyala que, probablement, el català del futur no tindrà pronoms febles ni esses sonores.

Advertint que, sigui com sigui i dibuixant un símil amb l’impacte dels immigrants de llengües itàliques sobre el castellà a l’Argentina, si els immigrants no s’integren, la llengua es perdrà; però que si ho fan, n’alteraran l’aspecte. Afegint a l’equació la supremacia lingüística de l'Estat espanyol amb què els nouvinguts descarten el català.

 
El bilinguïsme mata el català

En aquest sentit, Vidal consciencia que el català es degrada a causa del contacte permanent amb el castellà. Tot i així, sense saber del cert si en una hipotètica Catalunya independent la llengua pròpia hauria de ser l’oficial —malgrat que sí la de vertebració nacional— en un món on el multilingüisme posa en dubte l’oficialitat d’una llengua. Motiu pel qual, diu, seria lògic permetre que el castellà tingues un paper preeminent durant un temps per mor dels vincles afectius i culturals d’alguns ciutadans.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme