El feminisme radical ataca Carme Junyent (GELA) i una setantena de dones lingüistes per oposar-se al ‘totis’

30 de juliol de 2021

El feminisme radical ataca Carme Junyent (GELA) i una setantena de dones lingüistes per oposar-se al ‘totis’

Mentre 75 autores lingüistes publiquen contra l'anomenat llenguatge inclusiu, personatges com l’actor Èric Pons o Sonia Andolz, alt càrrec a la Generalitat, s'abraonen contra Junyent sense argumentar

 
Redacció

Responent a aquelles figures del feminisme radical que, com la consellera Tània Verge (ERC), s’obstinen en deformar el català a costa d’una presumpta inclusió, autoritats com Carme Junyent (GELA), junt amb 75 dones lingüistes, han publicat un llibre contra la dictadura lingüística de la perspectiva de gènere.

Sota el títol de Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou (Eumo Editorial, 2021), una publicació que ha estat fortament criticada per personatges com Sonia Andolz, directora general d’Administració de Seguretat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. 
Els bramuls de l'extrema esquerra i el feminisme radical

Malgrat l’encert de Junyent (GELA) i la resta d’autores del llibre, amb pròleg a càrrec de la directora de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Maria Teresa Cabré, la defensa d’aquesta deformació lingüística ha dut a titllar Junyent (GELA) de “cheerleader d’institut” i altres insults en un molt mal exercici d’acceptar la veritat.

A tot això, a més, sumant un article publicat a Núvol pel periodista Gerard E. Mur on l’actor Èric Pons ataca Junyent (GELA) etzibant que el seu discurs genera violència malgrat reconèixer que ell no és lingüista ni filòleg.

 
L'anti-democràtica Marta Roqueta tasta la seva medicina

Una altra de les figures que ha atacat Junyent (GELA) ha estat la periodista Marta Roqueta, especialitzada en perspectiva de gènere, titllant la lingüista de miserable, privilegiada, papus institucional i conspiranoica, acusant-la d'emprar tècniques pròpies de l'extrema dreta i, de passada, aprofitant per erigir-se com a màrtir del llenguatge inclusiu mentre fantasia amb una purga d'homes i la construcció de camps de reeducació masculina en una mena d'article distòpic que pretén palesar la veritat.

 
Junyent (GELA), en contra del totalitarisme

Al seu torn, Junyent (GELA), en un article al VilaWeb, defensa el seu punt de vista posant exemples de com la Generalitat veta projectes no escrits en llenguatge inclusiu als seus alumnes o com la mateixa Universitat de Barcelona deforma els textos dels docents per falcar-los a aquest argot.

Lamentant les agressions amb què, considera, la titllen de “nazi” mentre Junyent (GELA) rebla la seva intenció: evitar allò que tots els dictadors han volgut fer sempre, és a dir, inventar una manera de parlar amb què suposadament controlarien el pensament. A més, sota el preu de destruir la llengua.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme