El col·lapse de la Unió Europea front Rússia: per què l'agenda verda de l'extrema esquerra és responsable de la invasió russa a Ucraïna
27 de febrer de 2022

La Unió Europea cotninua proferint atacs continus dels buròcrates de Brussel·les cap a les nuclears a favor de l'anomenada «transició ecològica» i amb el preu de l'energia en màxims històrics
Redacció
Des de dijous passat, 24 de febrer de 2022, s'exemplifica el col·lapse de la Unió Europea front Rússia perquè l'agenda verda de l'extrema esquerra és responsable de la invasió russa a Ucraïna.
The green agenda is partly responsible for Russia’s invasion of Ukraine, actually.
Shutting down projects like Keystone makes the West more reliant on Nordstream. The scope of “sanctions” on Russia is limited by the Europe’s dependence on Russian natural gas. And Putin knows it.
— Vivek Ramaswamy (@VivekGRamaswamy) February 24, 2022
Tret al peu a la sobirania energètica
El socialdemòcrata i ex-canceller Gerhard Schröder ocupa la presidència de l'energètica russa Rosneft i forma part del consell d'administració del gasoducte NordStream. Mentrestant, l'ex-cancellera i conservadora sortint Angela Merkel ha promolgut una política energètica d'avançar l'apagada nuclear al país germànic enguany, 2022, fruit de la política anti-nuclear d'Schröder quan dirigia el govern alemany federal.
Fent memòria, l'any 2000, Schröder va arribar a un consens amb les empreses elèctriques alemanyes per tancar abans del 2022 totes les nuclears del país així com prohibir la construcció de noves centrals. En arribar al govern federal alemany, Merkel va derogar l'acord i va acordar ampliar la vida útil de les nuclears, una decisió a què va fer marxa enrere el 2011 per executar l'apagada nuclear el 2022.
🤷 Els activistes climàtics detesten amb vehemència les solucions disponibles: l’energia nuclear, la geo-enginyeria, el creixement econòmic, la innovació capitalista.https://t.co/F49vE6hsm0
— La Santa Espina (@santaespinacat) July 20, 2020
La decisió de nominar Schröder com a directiu d'una empresa russa distribuïdora de gas a qui va liderar a Europa l'inici de la fi de l'energia nuclear, crida encara més l'atenció si es té en compte el context actual que travessa la Unió Europea amb atacs continus dels buròcrates de Brussel·les cap a les nuclears a favor de l'anomenada «transició ecològica» i amb el preu de l'energia en màxims històrics.
Així mateix, mentre països europeus com Alemanya apliquen polítiques anti-nuclears, la Comissió Europea (CE) ha confirmat aquest dimecres que mantindrà l'energia nuclear i el gas natural dins de la classificació d'«inversions verdes» perquè les veu necessàries per a la transició a energies netes.
☝️ Editorial LSE | La factura de la religió verda: Rússia no és la culpable que faci fred ni que els molins eòlics no girin quan no fa vent.https://t.co/w7n4RlB1fg
— La Santa Espina (@santaespinacat) October 20, 2021
Energèticament: Alemanya és depenent, França independent
El preu de l'electricitat s'ha incrementat un 50% en 10 anys, un 40% més alt que la mitjana europea. Amb tot, en base als arguments de l'esquerra radical mitjançant l'agenda verda, si les emissions alemanyes de CO2 es troben entre les més altes d'Europa, Alemanya haurà invertit per al 2025 fins a 580.000 milions d'euros en energies renovables.
🇫🇷 França: el president francès @EmmanuelMacron (@enmarchefr) tornarà a construir reactors nuclears per tenir energia baratahttps://t.co/rhIwW1bYBN
— La Santa Espina (@santaespinacat) November 12, 2021
Això no obstant, l'exemple energètic de França demostra que l'energia nuclear és més rendible. Per aquest aquest motiu, el país gal és el país nuclear per antonomàsia, ja que el 71% de la seva energia es basa en la nuclear.
Dades de l'encariment dels preus dels carburants
Mentre el preu dels carburants continua amb l'escalada iniciada enguany, 2022, el preu mitjà del litre de gasolina acumula una pujada de gairebé el 4% , mentre que el gasoil s'ha elevat un 5,6%.
El futur de l’energia és a la fusió nuclear amb el reactor més gran del món, l’ITER, instal·lat a França.
➡️ https://t.co/Tygq733BPQ pic.twitter.com/xX3hQUuGtW
— La Santa Espina (@santaespinacat) August 3, 2020
Aquest nou encariment en el preu dels combustibles es produeix a rebuf de l'escalada en el preu del cru davant la incertesa geopolítica alimentada per la invasió russa a Ucraïna, sumat a un nivell d'oferta global baix. El preu dels carburants depèn de múltiples factors, com els impostos, el cost de la matèria primera i de la logística i els marges bruts.
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 703 lectors