El col·lapse de la Unió Europea front Rússia: per què l'agenda verda de l'extrema esquerra és responsable de la invasió russa a Ucraïna

27 de febrer de 2022

El col·lapse de la Unió Europea front Rússia: per què l'agenda verda de l'extrema esquerra és responsable de la invasió russa a Ucraïna

La Unió Europea cotninua proferint atacs continus dels buròcrates de Brussel·les cap a les nuclears a favor de l'anomenada «transició ecològica» i amb el preu de l'energia en màxims històrics

 
Redacció

Des de dijous passat, 24 de febrer de 2022, s'exemplifica el col·lapse de la Unió Europea front Rússia perquè l'agenda verda de l'extrema esquerra és responsable de la invasió russa a Ucraïna.

 
Tret al peu a la sobirania energètica

El socialdemòcrata i ex-canceller Gerhard Schröder ocupa la presidència de l'energètica russa Rosneft i forma part del consell d'administració del gasoducte NordStream. Mentrestant, l'ex-cancellera i conservadora sortint Angela Merkel ha promolgut una política energètica d'avançar l'apagada nuclear al país germànic enguany, 2022, fruit de la política anti-nuclear d'Schröder quan dirigia el govern alemany federal.

Fent memòria, l'any 2000, Schröder va arribar a un consens amb les empreses elèctriques alemanyes per tancar abans del 2022 totes les nuclears del país així com prohibir la construcció de noves centrals. En arribar al govern federal alemany, Merkel va derogar l'acord i va acordar ampliar la vida útil de les nuclears, una decisió a què va fer marxa enrere el 2011 per executar l'apagada nuclear el 2022.

La decisió de nominar Schröder com a directiu d'una empresa russa distribuïdora de gas a qui va liderar a Europa l'inici de la fi de l'energia nuclear, crida encara més l'atenció si es té en compte el context actual que travessa la Unió Europea amb atacs continus dels buròcrates de Brussel·les cap a les nuclears a favor de l'anomenada «transició ecològica» i amb el preu de l'energia en màxims històrics.

Així mateix, mentre països europeus com Alemanya apliquen polítiques anti-nuclears, la Comissió Europea (CE) ha confirmat aquest dimecres que mantindrà l'energia nuclear i el gas natural dins de la classificació d'«inversions verdes» perquè les veu necessàries per a la transició a energies netes.

 
Energèticament: Alemanya és depenent, França independent

El preu de l'electricitat s'ha incrementat un 50% en 10 anys, un 40% més alt que la mitjana europea. Amb tot, en base als arguments de l'esquerra radical mitjançant l'agenda verda, si les emissions alemanyes de CO2 es troben entre les més altes d'Europa, Alemanya haurà invertit per al 2025 fins a 580.000 milions d'euros en energies renovables.

Això no obstant, l'exemple energètic de França demostra que l'energia nuclear és més rendible. Per aquest aquest motiu, el país gal és el país nuclear per antonomàsia, ja que el 71% de la seva energia es basa en la nuclear.

 
Dades de l'encariment dels preus dels carburants

Mentre el preu dels carburants continua amb l'escalada iniciada enguany, 2022, el preu mitjà del litre de gasolina acumula una pujada de gairebé el 4% , mentre que el gasoil s'ha elevat un 5,6%.

Aquest nou encariment en el preu dels combustibles es produeix a rebuf de l'escalada en el preu del cru davant la incertesa geopolítica alimentada per la invasió russa a Ucraïna, sumat a un nivell d'oferta global baix. El preu dels carburants depèn de múltiples factors, com els impostos, el cost de la matèria primera i de la logística i els marges bruts.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme