Donald Trump nominat al Nobel de la Pau

11 de setembre de 2020

Donald Trump nominat al Nobel de la Pau

Segons Tybring-Gjedde, president de la delegació noruega en l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN, Trump ha fet més per la pau que altres guardonats com Obama

 
Redacció

Segons una exclusiva de Fox News, Christian Tybring-Gjedde, membre del Parlament Noruec pel Partit del Progrés i president de la delegació noruega en l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN, nomina Donald Trump al Premi Nobel de la Pau malgrat no ser “un gran partidari” del president dels EUA.

A parer de Tybring-Gjedde, Trump ha trencat amb la línia bèl·lica “de 39 anys de presidents estatunidencs ja sigui iniciant una guerra o duent els EUA a un conflicte armat internacional”. Per exemple, l’èxit de l’acord entre Israel i els Emirats Àrabs Units, part del pla de l’administració Trump per promoure i establir la pau a l’Orient Mitjà.

Així mateix, Tybring-Gjedde considera que l’anomenat Acord d’Abraham “podria canviar les regles del joc que convertirà l’Orient Mitjà en una regió de cooperació i prosperitat”. Elogiant, entre d’altres, “el paper clau de Trump en facilitar el contacte entre les parts en conflicte i crear noves dinàmiques en altres conflictes perllongats”, com ara la disputa fronterera de Caixmir entre la Índia i el Pakistan o el conflicte entre les dues Corees. Un mèrit que contrasta amb la majoria dels altres nomenats al Nobel de la Pau o amb els antics guardonats com Barack Obama, qui segons el parlamentari noruec, “no va fer res”.

 
Els assoliments del mandat de Trump

En l’àmbit internacional, a banda de l’acord entre Israel i els Emirats Àrabs Units, el president Donald Trump també ha aconseguit recentment una treva en el conflicte entre Kosovo i Sèrbia. I quant a la seguretat nacional, Trump també va imposar aranzels a la Xina en resposta a delictes com l’apropiació de la propietat intel·lectual, ha retirat els EUA del programa nuclear de l’Iran dels anys ’50  —que incloïa una mina d’urani, diverses instal·lacions per processar-lo i un reactor nuclear– i ha traslladat l’ambaixada estatunidenca a Jerusalem.

I relatiu al territori nacional, tal com comunica la Casa Blanca, el mandat de Trump ha aconseguit reduir l’atur dels treballadors –amb o sense diploma escolar–, les dones –el més baix en 65 anys– i els joves, així com també el de les comunitats afro-americanes, hispano-americanes i asiàtic-estatunidenques. En matèria sanitària, l’administració Trump també ha aconseguit fer-ne els costos més assequibles en atenció mèdica i medicaments. A més, s'han augmentant també les exportacions de carbó en un 60% i els EUA han esdevingut exportadors nets de gas natural per primera vegada des del 1957.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme