Dinamarca: segons el govern danès, Síria ja és un lloc segur i per això hi repatriarà 94 refugiats sirians

7 de març de 2021

Dinamarca: segons el govern danès, Síria ja és un lloc segur i per això hi repatriarà 94 refugiats sirians
Fotografia per: John McConnico

Segons el ministre d’Immigració danès, Mattias Tesfaye, els permisos de residència dels refugiats sirians van ser en tot moment temporals i, per tant, ‘quan les condicions del país d’origen milloren, un ex-refugiat hauria de tornar a casa i establir una vida allà’

 
Redacció

En una aposta pel sentit comú, com avança el Daily Mail, Dinamarca ha esdevingut el primer país de la Unió Europea en retirar el permís de residència a 94 refugiats sirians perquè Damasc, Síria, ja és un lloc segur a ulls del país escandinau i, per tant, poden repatriar-los perfectament al seu país d’origen.

 
Sentit comú: si el país d'origen millora, el refugiat es repatria

Malgrat les crítiques de diversos col·lectius pels Drets Humans, Mattias Tesfaye, ministre d’Immigració danès, ha defensat que Dinamarca ha estat “oberta i honesta des del principi” amb els refugiats sirians, recordant que els seus permisos de residència van ser en tot moment temporals.

És més, segons Tesfaye, reconeixent que “cal brindar protecció a les persones durant el temps que sigui necessari”, “quan les condicions del país d’origen milloren, un ex-refugiat hauria de tornar a casa i establir una vida allà”.

 
Objectiu danès: aconseguir zero sol·licitants d'asil

Acumulant 1.547 sol·licitants d’asil l’any 2020, la primera ministra Mette Frederiksen va posar de manifest que la manca d’exigències envers la immigració contribueix a què els immigrants no n’adoptin els valors. Fet pel qual, el passat gener, Frederiksen va declarar que aconseguir “zero sol·licitants d’asil” és una de les principals fites del partit i del país.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme