Dinamarca: la primera ministra danesa socialdemòcrata, Mette Frederiksen, fa memòria que 'ser refugiat és temporal'

28 de març de 2022

Dinamarca: la primera ministra danesa socialdemòcrata, Mette Frederiksen, fa memòria que 'ser refugiat és temporal'

El país escandinau danès es va convertir en el primer Estat membre de la UE a exigir que els refugiats sirians que van arribar durant la crisi d'immigració del 2015 tornessin a casa

 
Redacció

Dimecres passat, 23 de març de 2022, a Dinamarca, la primera ministra danesa socialdemòcrata, Mette Frederiksen, va fer memòria d'una veritat que tothom sembla haver oblidat quan afirma que 'ser refugiat és temporal'.

 
En acabat el perill, els refugiats han de tornar al seu país

Frederiksen va fer els comentaris després que Dinamarca aprovés una llei que donava als refugiats ucraïnesos el dret al treball, a l'educació i al benestar social. En aquest sentit, 'ser refugiat és temporal, així que has de tornar i ajudar a construir la teva pàtria tan bon punt en tinguis l'oportunitat', segons la primera ministra danesa socialdemòcrata Mette Frederiksen.

De fet, d'aquesta manera, Frederiksen considera que aleshores el govern danès pot tenir l'oportunitat d'ajudar altres refugiats, en clara al·lusió als refugiats ucraïnesos provinents de la invasió russa d'Ucraïna.

 
Les polítiques d'immigració a Dinamarca, governada per l'esquerra

Dinamarca ha estat un dels països més durs d'Europa pel que fa a polítiques d'immigració estrictes, les quals estan protegides respecte els falsos refugiats, és a dir, els anomenats immigrants econòmics. El país escandinau danès es va convertir en el primer Estat membre de la UE a exigir que els refugiats sirians que van arribar durant la crisi d'immigració del 2015 tornessin a casa.

Paral·lement, Dinamarca va llançar una nova política d'immigració l'any passat que garanteix que cap zona del país no tingui més del 30 per cent de persones d'origen no occidental. Aquesta mesura es deu que un estudi conduït per acadèmics de la Universitat de Copenhaguen va trobar que la diversitat ètnica té un impacte negatiu en les comunitats perquè erosiona la confiança dels seus membres.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme