Dinamarca: els immigrants siris representen el 25% dels condemnats per violació el 2020

15 d'abril de 2021

Dinamarca: els immigrants siris representen el 25% dels condemnats per violació el 2020

Segons el ministre danès de Justícia, Nick Hækkerup, és política del govern deportar aquest perfil d’immigrants que desafien la cohesió de Dinamarca, on més de la meitat dels reclusos són immigrants o fills d’immigrants

 
Redacció

Segons les estadístiques del Ministeri de Justícia de Dinamarca, amb 987 casos registrats el 2020 —el doble del 2012—, una quarta part de les condemnes per delictes de violació l’any passat van ser contra immigrants, havent-ne comès 53 del 217 casos processats. Les mateixes xifres del govern alerten que, en la seva majoria, aquests immigrants eren d’origen sirià, seguits dels turcs i individus d’origen desconegut.

Aquestes xifres, segons explica a BT el ministre de Justícia danès, el socialdemòcrata Nick Hækkerup, desafien la cohesió danesa, atès que mostren un problema de biaix ètnic quan una proporció relativament gran d’immigrants són condemnats per violació, considerant també un problema que més de la meitat dels reclusos a Dinamarca són immigrants o fills d’immigrants. Fet pel qual, Hækkerup entén que, sempre i quan la llei ho recolzi, és política del govern deportar-los.

 
1 de cada 5 immigrants viola el Codi Penal abans dels 21 anys

A Dinamarca, com bé detallava la primera ministra Mette Frederiksen l’any passat —ara en campanya per reduir les contra-comunitats als guetos danesos—, 1 de cada 5 homes joves d’origen no occidental nascuts el 1997 ha violat el Codi Penal abans dels 21 anys d’edat. Cercant altres xifres, crida l’atenció que, malgrat que els immigrants polonesos són la comunitat estrangera més nombrosa al país, els sirians són condemnats per violació nou vegades més que els polonesos.

Tanmateix, Naser Khader, un parlamentari sirià-danès del Partit Popular Conservador ha demanat una major investigació sobre la nacionalitat dels condemnats, considerant la necessitat d’aprofundir en les dades per determinar l’arrel del problema i, alhora, suggerint que molts dels condemnats amb nacionalitat danesa podrien ser immigrants de segona o tercera generació. Una situació que, també compresa pel que fa a la delinqüència sexual, també afecta al nombre de presos d’aquestes característiques a Catalunya així com a d’altres països.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme