Dinamarca: el govern socialdemòcrata danès limitarà al 30% la presència d'immigrants no occidentals als barris del país

21 de març de 2021

Dinamarca: el govern socialdemòcrata danès limitarà al 30% la presència d'immigrants no occidentals als barris del país
Fotografia per: Melanie Stetson Freeman

Amb 15 barris sota la denominació de guetos i 25 més en risc de convertir-se’n, el projecte de llei danès atorgarà als municipis el dret a denegar lloguers als immigrants o obligar els grans propietaris a llogar-los en zones predominantment daneses

 
Redacció

Després d’haver anunciat la repatriació dels refugiats el país d’origen dels quals ja és segur, el govern socialdemòcrata danès va proposar dimecres, 17 de març de 2021, limitar al 30% els immigrants no occidentals als barris de Dinamarca, a fi de reduir el risc de societats paral·leles religioses i culturals durant un termini de 10 anys si la legislació s’aprova.

Com bé avançava el Daily Mail, amb una immigració que constitueix el 11% del total de la població danesa —de 5’8 milions—, el 58% dels immigrants a Dinamarca provenen de països no occidentals. Fet que ha dut a la proliferació dels guetos, terme que Kaare Dybvad Bek, ministre de l’Interior, proposa eliminar, però amb què ja es designen almenys 15 barris i uns altres 25 en risc de ser-ho. Destacant-ne trets com més del 40% de residents a l’atur o taxes de criminalitat tres vegades més altes que la mitjana nacional.

 
Integrar en els valors danesos o incentivar que torni als seus països

La legislació actual exigeix que els habitatges municipals es redueixin al 40% fins el 2030 en aquestes àrees. Tanmateix, segons assenyala The Telegraph, el projecte de llei dels socialdemòcrates danesos aposta també per atorgar als municipis el dret a establir zones de prevenció on puguin denegar el lloguer als immigrants no occidentals i a persones aturades o amb antecedents penals per evitar l’aparició de guetos.

En una altra instància, Bek lamenta que el govern danès sols ha actuat “quan els problemes d’integració van esdevenir massa grans”, tot endegant ara un canvi a gran escala en la composició dels habitatges públics. Motiu pel qual el projecte de llei considerarà obligar els propietaris de 20 o més pisos a llogar a immigrants no occidentals en zones predominantment daneses a fi de facilitar-ne la integració en els valors danesos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme