Dimissions a l’organització benèfica islàmica més gran del Regne Unit per publicacions pro-terroristes i anti-semites

25 d'agost de 2020

Dimissions a l’organització benèfica islàmica més gran del Regne Unit per publicacions pro-terroristes i anti-semites

La delegació britànica de la junta d’Islamic Relief Worldwide sota sospita per presumptes vincles amb organitzacions islamistes

 
Redacció

Tota la junta directiva d'Islamic Relief Worldwide (IRW), amb seu a Birmingham, va anunciar en una publicació del seu blog dissabte passat la seva dimissió després que es revelés que el Dr. Almoutaz Tayara, fideïcomissari de l’organització benèfica i president d’Islamic Relief Germany, publiqués declaracions anti-semites i pro-terroristes a les xarxes socials. Entre d’altres, qualificant els líders del grup terrorista islamista palestí Hamàs de “grans homes” que van assumir “el manament diví i sagrat de Germans Musulmans”.

Segons The Times, el Dr. Tayara, cirurgià i metge general, també va qualificar “d’herois” les brigades d’Izz al-Din al-Qassem, l’ala militar de l'islamisme radical de Hamàs, per “no haver-se graduat a les acadèmies militars del Regne Unit i els EUA”. Alhora, criticant “els governants i la reialesa del món àrab” per haver-se “alimentat de la covardia i la lleialtat als estrangers: el Regne Unit i els EUA”.

L’organització Islamic Relief Germany va admetre que estaven al corrent de les publicacions del Dr. Tayara des del 2017, però se’l va permetre mantenir la seva posició en l’organització benèfica després d’esborrar-les i disculpar-se. El braç britànic d'IRW va al·legar que desconeixia de l’existència de les declaracions del Dr. Tayara fins la setmana passada. No obstant això, aquesta no és la primera vegada que s’esdevé un fet similar.

 
La permissivitat d’IRW amb l’islamisme radical dels directors

Aquest juliol, IRW va ser criticat després que una investigació anterior demostrés que un altre fideïcomissari de l’organització, Heshmat Khalifa, d’origen egipci, hagués publicat elogis a Hamàs i difós discursos anti-semites a les xarxes socials. Concretament, Khalifa va titllar els jueus de “néts de micos i porcs” i va descriure Hamàs com “el moviment de resistència més pur de la història moderna i un símbol de l’honor, la resistència i l’Islam vertader”. Esmentant que bandejar Hamàs com a organització terrorista islamista és “una vergonyosa desgràcia per tots els musulmans”.

Malgrat la renúncia de Khalifa i el comunicat oficial d’IRW expressant el seu compromís en revisar els seus “processos de selecció de les publicacions a xarxes socials dels nostres fideïcomissaris i alts executius per a garantir que això no s’esdevingui de nou”, el cas recent del Dr. Tayara posa l’organització benèfica islàmica en entredit. Més encara, pel que fa l’origen dels ingressos i donatius que rep Islamic Relief Worldwide.


Reenviament de fons a “destinataris qüestionables”

Entre 2009 i 2018, Islamic Relief Worldwide va rebre milions de lliures en finançament d’organitzacions com les Nacions Unides, que van atorgar la xifra de 24,1 milions de lliures. IRW també va rebre diners de la Comissió Europea, uns 20,4 milions de lliures, i el govern britànic, que va canalitzar 8,2 milions de lliures a les arques de l’organització benèfica fins el 2015.

Però si bé l’organització va guanyar-se els elogis de l’aleshores ministre del govern laborista, David Miliband, la IRW va haver d’enfrontar-se a acusacions sobre el reenviament de part dels seus fons a “destinataris qüestionables”. Havent estat obligada a negar durant molts anys les afirmacions sobre els seus vincles ideològics amb organitzacions islamistes. Fet que contradiria les al·legacions d’IRW sobre el rebuig de “totes les formes de discriminació, inclòs l’anti-semitisme”, alhora, “valors fonamentals” tant per l’organització com pels seus donants.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme