Diana Riba (ERC), eurodiputada i dona de Raül Romeva (ERC), diu que cal regalar papers i contractar a immigrants de Síria

27 de gener de 2021

Diana Riba (ERC), eurodiputada i dona de Raül Romeva (ERC), diu que cal regalar papers i contractar a immigrants de Síria

En una videotrucada entre Riba (ERC) i Wagensberg (ERC), de viatge a Síria malgrat les restriccions de mobilitat contra la Covid-19, es va apostar per contractar immigrants 'amb papers o sense'

 
Redacció

Ahir, dimarts 26 de gener de 2021, ERC va retransmetre un videotrucada amb Diana Riba (ERC), eurodiputada i dona de Raül Romeva (ERC), i el diputat pro-immigració Ruben Wagensberg (ERC) al voltant del seu viatge de dues setmanes a Síria junt amb una delegació catalana malgrat les restriccions de mobilitat contra la Covid-19.

Segons relata Wagensberg (ERC), l’accés “més o menys il·legal” a Síria i que Riba (ERC) lloa, en certs moments disfressats de kurds, va servir-se de l’ajuda de “passadors”, “amagats a les muntanyes i subornant militars del règim”. Tanmateix, assenyala, havent obtingut els permisos del Kurdistan iraquià i de l’administració del nord-est de Síria, per a passar la frontera “gràcies a administracions que no estan reconegudes”.

 
Sota quin pretext ERC accedeix il·legalment a Síria?

Wagensberg (ERC) explica durant el directe que Rojava és “una de les propostes millors articulades” del “confederalisme democràtic” amb què “trobar la manera que totes les cultures puguin conviure”. Fet pel qual, a més, frisa perquè “comenci la legislatura a Catalunya i fer una moció per a reconèixer aquesta administració”.

En una altra instància, i a petició de Riba (ERC), Wagensberg (ERC) considera que, “en la lluita feminista”, de la que assegura excloure’s com a home, les dones armades de Rojava són un “referent importantíssim” per a la creació d’una societat feminista. És a dir, ERC no només idealitza els kurds, ans també pren l’administració del nord-est de Síria com a “model que promou el pluralisme i la convivència”.

 
Abandonar la independència de Catalunya i importar altres lluites

Quant als fluxos immigratoris, Riba (ERC) pretén que el Parlament Europeu s’impliqui més i doti de més recursos la immigració il·legal, consensuant amb Wagensberg (ERC) que caldria facilitar oficines de sol·licituds d’asil en territoris conflictius o en guerra. En tot moment, acusant la Unió Europea de la crisi de Síria i d’altres.

Wagensberg (ERC), a més, rebla que “’primer els de casa’ és una qüestió del tot irreal”, sentència a què s’adscriu Riba (ERC) esmentant que caldria lluitar les lluites d’altri abans de les pròpies; com, per exemple, la independència de Catalunya. Entre d’altres, proposa Riba (ERC) tractant de trobar “mecanismes” amb què contractar immigrants “amb papers o sense” i mitjançant “passaports d’entrada i sortida temporals”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme