Debat 14F (RTVE): Chacón (PDeCAT) demostra projecte polític vers una ERC i JxCat victimistes i anti-empresa

2 de febrer de 2021

Debat 14F (RTVE): Chacón (PDeCAT) demostra projecte polític vers una ERC i JxCat victimistes i anti-empresa

L’ex-consellera d’Empresa i candidata a la presidència Àngels Chacón (PDeCAT) insta el processisme a deixar d’enganyar la gent i cohesionar els partits cap a la independència

 
Redacció

Diumenge, 31 de gener de 2021, el debat electoral a RTVE va fer mostrar les noves i velles cartes del processisme durant les intervencions de cada candidat.

Quant a la pandèmia, i seguint la tendència, els candidats Pere Aragonès (ERC) i Laura Borràs (JxCat) s'han congratulat de la gestió del virus xinès qualificant-la d’anticipada, però alhora han exculpat la Generalitat dels morts per Covid-19 i els estralls econòmics fent-ne responsable l’Estat espanyol.

 
Economia i Covid-19

Per la seva part, el candidat Carles Riera (CUP) s'ha limitat a somniar utopies marxistes i a imposar a més la lluita contra els desallotjaments o una major economia pública, acusant ambdós governs —català i espanyol— de la mala gestió i exigint la independència per a “transformar” la Unió Europea. A l’altra banda, els candidats de JxCat i ERC s'han felicitat del fracàs de les mesures aplicades, de nou, culpant el Govern espanyol de no permetre’n un flux major.

Tot i així, la candidata Àngels Chacón (PDeCAT) ha destacat en la discussió econòmica advocant, contra un Govern “dividit i desbordat”, i a banda d’ajudes directes i l’allargament dels ERTO fins al final del 2021, per reduir la pressió fiscal a Catalunya perquè, considera, “no ens permet ser competitius i ens fa perdre inversions”. Recalcant la manca de comunicació i ajuts de l’actual Govern que sols ha causat confusió als catalans.

 
Seguretat i independència

En ser instat pel candidat Ignacio Ortega (VOX) a buscar una solució a la immigració il·legal, especialment per la criminalitat col·lateral, Aragonès (ERC) considera que els immigrants il·legals residents a Catalunya són catalans.

I en referència al greu auge de l’okupació, l’únic candidat que ha proposat una resposta real ha estat Chacón (PDeCAT) que, carregant contra la CUP i els Comuns per donar-hi suport, promet dur a presó els okupes.

Finalment, pel que fa a l’exercici de la independència, mentre ERC i JxCat han apostat de nou pel victimisme processista i la CUP s'ha perdut en el socialisme utòpic, Chacón (PDeCAT) s’ha imposat abanderant un PDeCAT que es vindica com actor polític.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme