Damià Calvet (JxCat) repoblarà amb immigrants la Catalunya interior: 23 milions d'euros en subvencions pels ajuntaments que ho permetin

27 de març de 2021

Damià Calvet (JxCat) repoblarà amb immigrants la Catalunya interior: 23 milions d'euros en subvencions pels ajuntaments que ho permetin

La Generalitat pagarà les primeres 18 mensualitats d’un lloguer d’un mínim d’entre 5 i 7 anys de durada, beneficiant que els immigrants rebin habitatge i feina mentre el jovent català malviu en un 40% d’atur


Redacció

El febrer d’enguany, 2021, Damià Calvet (JxCat), conseller de Territori i Sostenibilitat, va anunciar l’inici de dos programes mitjançant els quals repoblar la Catalunya interior amb immigrants com a preferència abocant-hi un total de 23 milions d’euros; 1 milió dels quals es dirigirà als micropobles, mentre la resta a 36 municipis adherits al programa.

Als beneficiaris se’ls regalarà un habitatge contemplant-ne diverses opcions de tinença com ara masoveria rural, cessió d’ús, dret de superfície, lloguer, propietat o propietat compartida.

Amb l'excusa d'incentivar la rehabilitació del parc desocupat dels pobles, el projecte es destina a 1.720 famílies i persones a qui, en col·laboració amb la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya actuant com a arrendatària, la Generalitat els pagarà 18 mensualitats d’un lloguer social d’un mínim d’entre 5 i 7 anys de durada tot aportant subvencions directes als Ajuntaments que ho permetin.

 
Diners a canvi d’acollir immigrants en comptes de catalans

Segons Calvet (JxCat), el Govern, preveient poblemes d'impagament, garanteix que les famílies d'immigrants abonin un lloguer social en funció dels seus ingressos. Però la realitat passa per concedir aquests diners públics als consistoris a canvi que puguin justificar despeses municipals en intervencions de millora i conservació en les seves trames urbanes.

Així, la setmana passada, l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) i el SOC ja van anunciar que regalarien casa i feina a 175 immigrants en condició de “refugiats”. Segons la Generalitat, obviant l’atur juvenil que voreja el 40%, els municipis que acullen “canalitzen el desig de la ciutadania” i “reben els beneficis” de la substitució demogràfica. Tanmateix, considerant positiu que, d’altra banda, el benefici pels immigrants que els joves catalans no reben són el preu baix de l’habitatge i les oportunitats laborals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme