Cuba: Joan Roura (TV3) lloa la resistència comunista contra els EUA després de la jubilació de Raúl Castro

19 d'abril de 2021

Cuba: Joan Roura (TV3) lloa la resistència comunista contra els EUA després de la jubilació de Raúl Castro

Segons diversos observadors dissidents cubans, la retirada del germà de Fidel Castro, acompanyada de la destitució de dos ministres, endega el possible augment de poder dels membres de la família amb representació al Partit Comunista de Cuba

 
Redacció

Dissabte, 17 d'abril de 2021, el periodista Joan Roura (TV3), donant cobertura a la jubilació del germà del dictador cubà Fidel Castro, va dedicar una crònica a lloar les dècades de comunisme front el bloqueig nord-americà al Partit Comunista de Cuba.

A més, en referència a l’anunciament de la retirada de Raúl Castro com a màxim mandatari de l’únic partit legal de l’illa, va glossar-ne la figura del germà de Fidel Castro manifestant que tot i els seus 89 anys d’edat ha continuat oposant-se a la democràcia liberal.

 
Purga comunista i poble cubà esclau

Encetant la renúncia de Castro, ha tingut lloc una purga dels ministres d’Agricultura i de les Forces Armades Revolucionàries, Gustavo Rodríguez Rollero i Leopoldo Cintra-Frías, respectivament. Destitució amb què, segons assenyalen dissidents cubans a CubaNet, es pretén assegurar que només els esbirros de Raúl Castro romanguin al poder; ja que, del contrari, el canvi d’ambdós ministres, també d’avançada edat, seria potestat d’un altre càrrec que no perllongaria els poders de la família Castro al règim cubà.

Concretament, mentre Raúl Castro es jubila, queden al poder dos dels seus fills, Mariela i Alejandro, els quals ostenten alts càrrecs al Partit Comunista, així com també un grup de fills, néts, sogres i cosins que hi tenen posició. Fet que, malgrat l’elecció de Miguel Díaz-Canel com a president honorífic —perquè el càrrec en qüestió manca de pes real sobre les decisions del Partit—, no farà més que perpetuar el règim comunista de Cuba, en mans d’una ideologia que, contra els opositors, practica la més absoluta i brutal repressió.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme