Cuba: el règim comunista cubà fa desaparèixer més de 57 dissidents durant les manifestacions pro-llibertat

18 de juliol de 2021

Cuba: el règim comunista cubà fa desaparèixer més de 57 dissidents durant les manifestacions pro-llibertat

Entre els desapareguts, s’hi troben els líders a la dissidència d’UNPACU i Movimiento San Isidrio, José Daniel Ferrer i Luís Manuel Otero Alcántara, respectivament, així com el sacerdot catòlic Castor José Álvarez Devesa

 
Redacció

Cuba Decide, un grup pro-democràcia cubà, ha confirmat la desaparició de 57 cubans dissidents amb el règim comunista des que va començar la revolta diumenge passat, estenent-se fins a almenys 20 localitats a banda i banda de l’illa entre crits de “llibertat”, “fora el comunisme” i banderes estatunidenques. Una manifestació històrica contra la que el Partit Comunista cubà va fer una crida a la guerra civil, instant els civils partidaris del règim a atacar-ne violentament els dissidents.

 
Qui són els dissidents cubans desapareguts?

Entre els desapareguts, crida l’atenció el nom de José Daniel Ferrer, qui lidera l’organització dissident més gran de l’illa, la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) i qui va aparèixer l’any 2020 amb senyals clares de tortura per part del règim cubà des de la seva desaparició després de protestar contra el comunisme el setembre del 2019.

La llista també conté els noms del sacerdot catòlic Castor José Álvarez Devesa, qui havia instat Raúl Castro junt amb altres figures a instaurar una transició pacífica cap a la democràcia, i de Luís Manuel Otero Alcántara, líder del Movimiento San Isidro, un dels membres del qual és el cantant de rap Denis Solís, qui fou condemnat a 8 mesos de presó per demanar un policia que sortís de la seva llar, on havia accedit sense permís.

 
Com actua la policia de la dictadura comunista?

Tanmateix, segons 14 y Medio, mitjà dirigit per periodistes perseguits pel règim, la policia està duent a terme diversos escorcolls porta a porta en determinats barris de Cuba, cercant manifestants per empresonar-los. La violència exercida pel règim comunista cubà és de tal magnitud que s’han detectat diversos tirotejos als manifestants per part de la policia, així com agressions a periodistes internacionals entre els quals s’hi troben Ramón Espinosa, d’Associated Press, deixant-los clarament malferits.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme