Cort Suprema dels EUA: pànic demòcrata per la successió de Ginsburg

22 de setembre de 2020

Cort Suprema dels EUA: pànic demòcrata per la successió de Ginsburg

El president dels EUA, Donald Trump, ja ha publicat un llistat dels possibles successors de Ruth Bader Ginsburg, inclosos els senadors Tom Cotton, Ted Cruz i Josh Hawley

 
Redacció

La mort de Ruth Bader Ginsburg, popular jutgessa de la Cort Suprema dels EUA, ja ha iniciat una maquinària demòcrata d’endarreriments, pressions i exigències arran de l’elecció d’un successor. I tot amplificat pels principals mitjans de comunicació estatunidencs, aprofitant-se’n i recorrent a l’hemeroteca de notícies falses per a enfortir el seu propi punt de vista. Alhora, promovent reaccions alarmistes sobre les conseqüències que comportaria que la seva oposició ideològica n’esculli el candidat abans del moment decisiu de les eleccions.

L’ex-president Barack Obama, contradient-se amb les seves pròpies declaracions del 2016, quan instava a que es cobrís ràpidament la vacant a la Cort Suprema, ha demanat que s’endarrereixi la decisió fins a després de les eleccions, assumint que els candidats demòcrates, Kamala Harris i Joe Biden, guanyaran les eleccions a la vicepresidència i la presidència. I en el mateix sentit, Hillary Clinton també va assegurar que endarrerir el procediment de nomenament “deshonraria la constitució” i Biden, en un article al New York Times, també instava a accelerar-lo.


La pressió dels mitjans demòcrates

Els mitjans de comunicació demòcrates afirmen que qualsevol procés de nomenament seria massa apressat ara mateix, considerant que no hi ha prou temps per a fer-ho abans de les eleccions perquè la mitjana d’elecció és de 69,6 dies o 2,3 mesos. Tot i així, ignoren que el 70% dels jutges nomenats i confirmats des del segle passat ho van fer en menys de 46 dies, temps que s’ajusta al període fins les eleccions del 3 de novembre de 2020. De fet, la mateixa Ginsburg va ser nomenada i confirmada en menys temps.

Mentre que el president dels EUA, Donald Trump, ja ha publicat un llistat dels possibles candidats a jutges de la Cort Suprema, inclosos els senadors Tom Cotton d’Arkansas, Ted Cruz de Texas i Josh Hawley de Missouri –qui ja ha rebutjat el possible nomenament–, Biden s’ha negat a fer-ho. D’acord amb Trump, el candidat Biden no ha publicat el seu llistat “perquè sap que els noms són tan a l’esquerra que mai podrien resistir l’escrutini públic o rebre acceptació”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 705 lectors

Meme