Corea del Nord: ‘l’educació ideològica’ del dictador comunista Kim Jong-un

26 de setembre de 2020

Corea del Nord: ‘l’educació ideològica’ del dictador comunista Kim Jong-un

El rentat de cervell i la intimidació són activitats sovintejades al règim comunista de Corea del Nord, que ha format un culte diví al voltant de la família Kim

 
Redacció

Segons va avançar Radio Free Asia, el règim comunista de Corea del Nord va ordenar realitzar inspeccions i reforçar l’anomenada “educació ideològica” del Partit dels Treballadors nord-coreà després que el Departament de Propaganda i Agitació del Partit Central trobés uns retrats d’avi, pare i fill —Kim Il-sung, Kim Jong-il i Kim Jong-un– emprats com a paper d’esborrany.

Un funcionari de la província de Hamgyong del Nord ha comentat que “les inspeccions ideològiques s’estan duent a terme als comitès del partit de cada província, ciutat i comtat”.

La mateixa font especula que el propòsit de la inspecció és “enfortir encara més l’educació ideològica” mitjançant un “procés de censura i crítica de l’efectivitat” del mateix a les agències del govern local. Tanmateix, un resident anònim de la regió va comentar a Radio Free Asia que la inspecció “també està recopilant vídeos deficients” per part del Grup 109, dedicat a la censura de vídeos del règim i que pretén “erradicar els vídeos antics”, tot concloent que no hi ha hagut cap millora.

 
El culte diví a la repressió

El rentat de cervell i la intimidació són activitats sovintejades al règim comunista de Corea del Nord, que ha format un culte diví al voltant de la família Kim que es remunta a l’era de Kim Il-sung, conegut com el “Gran Líder”, i que s’ha mantingut immutable durant la descendència passant per “l’Estimat Líder” Kim Jong-il i l’actual “Líder Suprem”, Kim Jong-un.

La repressió de Pyongyangh contra els dissidents s’estén fins i tot davant la més mínima falta de respecte envers la família Kim. Duent als sospitosos o culpables a enfrontar càstigs sota pena de treballs forçats i, en gran mesura, l’execució.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme