Comença el curs amb el final incert de Torra: Catalunya continua caminant al no-res

1 de setembre de 2020

Comença el curs amb el final incert de Torra: Catalunya continua caminant al no-res

L’entrevista de Quim Torra a 'Els Matins de TV3' va mostrar un president de la Generalitat allunyat de l’objectiu independentista

 
Redacció

Ahir, dilluns 31 d'agost de 2020, l’entrevista de Quim Torra a Els Matins de TV3 va mostrar un president de la Generalitat allunyat de l’objectiu independentista perquè no suposi “una distracció”, amb un tarannà ambigu i tan sols concentrat “al cent per cent” en l’escenari dels rebrots del virus xinès a Catalunya. Un context pandèmic que Torra aprofita com a mostra on trobar “a tot el govern unit”, malgrat les desavinences entre ERC i JxCat, perquè ha servit per guanyar “aquell recorregut polític que no teníem al gener” i que ara expressa ostentar “amb la lluita contra l’epidèmia”.

Pel que fa les eleccions, Torra continua sense decidir-ne la data perquè, matisant que aquesta la “decideix el president de la Generalitat”, cal fixar-la “en funció de l’interès del país” i “del prestigi de la institució”. Tanmateix, refusant remodelar l’actual Govern –“amb personalitats” capaces de, “davant d’un repte com és el de dirigir un país, estar disposats a fer-ho”–, Torra roman inamovible envers la idea de ser inhabilitat arran del judici del Tribunal Suprem el proper 17 de setembre. Establint-se en el seu càrrec i esperant que, “en el cas que s’inhabiliti un president de la Generalitat, la dignitat de la presidència i d’aquest fet es preservi per damunt de tot i no s’esculli cap altre”.

 
Rebroten les contradiccions processistes

Quant a la gestió dels rebrots de la Covid-19, Torra mostra contradiccions. En l’àmbit ciutadà, si bé apel·la a “l’auto-responsabilitat de tots” perquè no pot “posar un Mosso darrera de cada persona”, tampoc no descarta “haver de demanar personal de l’exèrcit” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, envers possibles confinaments perimetrals com els esdevinguts a Lleida. I respecte la celebració de la Diada d’enguany, Torra, sense conèixer “amb exactitud quines són aquestes concentracions” i estar d’acord amb les advertències de Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, únicament demana “màxima responsabilitat”.

En l’àmbit de l’Administració, i malgrat haver-se enorgullit de l’experiència adquirida arran de la pandèmia, Torra reconeix la necessitat de “retre comptes en allò que ens hem equivocat, en tots els errors”, perquè “en alguna cosa hem fallat”. Referent a l’economia catalana, i sobre els 30.000 milions d’euros del fons europeu pel pla de recuperació a 12 anys vista, Torra insisteix, en conformitat amb el vicepresident Pere Aragonès (ERC), que el Govern farà “el dèficit que calgui fer per atendre els ciutadans de Catalunya”. Recalcant que es farà “la despesa que calgui fer i ni una retallada pels ciutadans”.

En definitiva, l’entrevista a Els Matins de TV3 va palesar un president contradictori, que si bé reforça el discurs de la importància de l’inici escolar, “clau del funcionament ordinari d’un país” i pel qual “tothom ha de tenir la tranquil·litat suficient com per fer-ho amb serenitat”, no pot garantir-ne del cert l’organització. En especial referència a un hipotètic subsidi familiar tot i que “aquest país no disposa dels recursos que hauria de tenir” i que empeny Torra a buscar-se “la vida com sigui per tal de compensar-los”. Com? Fent-se “un fart de reclamar aquests recursos” a l’Estat espanyol.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme