Colau amb l'esquerra radical: la PAH exigeix moratòria dels desallotjaments

29 de setembre de 2020

Colau amb l'esquerra radical: la PAH exigeix moratòria dels desallotjaments

La PAH s’alinea amb la batllessa de Barcelona, Ada Colau, exigint “un Reial Decret que sigui una moratòria real per a tota mena de desallotjaments”

 
Redacció

Després de les amenaces d’Ada Colau a Pedro Sánchez amb el propòsit de dilatar la caducitat de la moratòria contra els desallotjaments, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), fundada per Colau i branca de l’Observatori DESC —subvencionat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona amb 690.786,81 euros entre el 2016 i el 2018—, critica les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que constaten una caiguda del 90,6% en els desallotjaments d’enguany.

L’informe del CGPJ registra 11.042 desallotjaments a l’Estat espanyol durant el primer trimestre del 2020, mentre que el segon trimestre n’ha registrat 1.383 a causa de la pandèmia de la Covid-19, reduint la mitjana a 162 desallotjaments diaris. Malgrat tot, la PAH, assegurant que abans se’n duien a terme 250 al dia, s’alinea amb Colau exigint “un Reial Decret que sigui una moratòria real per a tota mena de desallotjaments”.

 
L’autoritarisme populista d’Ada Colau

A banda de les actuals exigències de l’alcaldessa de Barcelona i la PAH, el febrer d’enguany, 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va renyar Colau per carta a causa de perpetrar accions contra “l’execució de les resolucions judicials”. De fet, la batllessa de Barcelona ja va crear el 2018 el Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i/o Ocupacions (SIPHO), que pressiona per evitar desallotjaments.

Una via, possiblement nascuda arran de la ruptura entre la PAH i Colau, per prendre’s la justícia pel seu propi compte concedint ajuts públics o reallotjaments i amb què l’autoritarisme populista contra la llei de Colau ha pogut impedir el promocionat 90% dels desallotjaments pels més de 80 previstos a la ciutat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme