Clara Basiana (TV3) fa comentaris anti-semites contra Israel durant la retransmissió del campionat mundial de natació

18 de juny de 2021

Clara Basiana (TV3) fa comentaris anti-semites contra Israel durant la retransmissió del campionat mundial de natació

Segons Amnistia Internacional, Hamàs viola constantment els drets humans a Palestina, però la periodista Clara Basiana (TV3) omet deliberadament la tortura, la discriminació a les dones i els menors i restricció de la llibertat d'expressió dels palestins

 
Redacció

Diumenge passat, 13 de juny de 2021, la periodista i ex-nedadora Clara Basiana (TV3), actuant com a comentarista esportiva, va aprofitar la retransmissió a Esports3 del campionat mundial de natació sincronitzada per a fer comentaris anti-semites i alhora pro-Palestina durant l’aparició de les nedadores que representen l’Estat d’Israel.

Aquesta proclama que hauria de ser imminentment sancionada com bé han assenyalant entitats com el Congrés Europeu de Jueus o l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI) a Twitter, criticant la cadena pública per permetre-ho.

 
Mesures penals

Malgrat que la vara de l’islamo-esquerranisme sempre mesura a la inversa, tot titllant d’islamòfobs aquells qui critiquen l’islam i desitjant-los la mort civil, l’article 510 del Codi Penal preveu una pena de presó d’1 a 4 anys i multa de 6 a 12 mesos pels delictes d’odi.

En aquest cas, i segons les declaracions de Basiana —afirmant falsament que la presència d’Israel al campionat és per blanquejar un genocidi palestí i la vulneració de drets humans—, es tractaria d’una discriminació ideològica anti-semita feta públicament, amb l’agreujant no tipificat d’emprar una cadena pública a tals efectes.

 
Manca d'ètica periodística

Tanmateix, una falta d'ètica periodística per part de Basiana, atès que, segons l’informe 2020/2021 d’Amnistia Internacional, l'organització terrorista islamista Hamàs (Palestina) viola constantment els drets humans amb accions que van des de la tortura, l’ús excessiu de la força i la restricció de la llibertat d’expressió, fins a la discriminació legal de les dones i les menors o la persecució del col·lectiu LGTBI. Delictes condemnables, però, que periodistes com Basiana, o fins i tot entitats islamo-esquerranistes com Arran, refusen reconèixer.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme