Ciutat Vella (Barcelona): detinguts tres estrangers, un dominicà i dos d'origen sud-americà, per un tiroteig amb un ferit a un bar de la Plaça de la Llana del Born

4 d'octubre de 2021

Ciutat Vella (Barcelona): detinguts tres estrangers, un dominicà i dos d'origen sud-americà, per un tiroteig amb un ferit a un bar de la Plaça de la Llana del Born

La policia catalana ha interceptat tant l'arma amb la qual s'ha ferit un individu al peu com el presumpte autor que ha disparat un dels tres trets que s'han sentit en la batussa entre cinc estrangers d'origen sud-americà

 
Redacció

Aquesta matinada, 4 d'octubre de 2021, han estat detinguts tres estrangers, un dominicà i dos d'origen sud-americà, per un tiroteig amb un ferit a un bar de la Plaça de la Llana del Born. Així mateix, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra han arrestat els autors dels trets a prop d'una discoteca llatina.

 
Born, focus de baralles nocturnes entre sud-americans

La policia catalana ha interceptat tant l'arma amb la qual s'ha ferit un individu al peu, amb orifici d'entrada però no de sortida, com el presumpte autor que ha disparat un dels tres trets que s'han sentit en la batussa entre cinc estrangers d'origen sud-americà, inclòs el dominicà identificat fins ara.

Segons fonts policials, encara es desconeix al motiu exacte que ha encès l'espurna de la baralla. Amb tot, s'apunta que podria haver estat motivada per una disputa entre diferents bandes sud-americanes enfrontades entre si.

El veïnat barceloní és testimoni de la degradació del Born, en què successives baralles de matinada malmeten la zona, sumat a la delinqüència que aquestes generen. El bar d'on s'ha originat el tiroteig ja ha estat objecte de diferents incidents relacionats amb la mena de públic que atrau.

 
Mesures penals

L'homicidi es pot cometre en grau de temptativa acabada i inacabada. No obstant això, aquesta figura penal ha estat objecte de polèmica, ja que a la pràctica pot resultar complicat diferenciar entre un homicidi intentat i unes lesions consumades.

A tot això, cal diferenciar tant l'homicidi com l'assassinat: ambdós són delictes contra la vida humana que es produeixen quan una persona mata a una altra. No obstant això, són dos delictes diferents, ja que l'assassinat comporta una major intensitat criminal; és a dir, quan es produeix amb traïdoria, acarnissament o mitjançant preu, recompensa o promesa.

És a dir, hi ha temptativa quan el subjecte dóna principi a l'execució del delicte (article 16 del Codi Penal) directament per fets exteriors, practicant tots o part dels actes que objectivament haurien de produir el resultat, i no obstant això aquest no es produeix per causes independents de la voluntat de l'autor.

Per tant, no quedaran exempts de responsabilitat penal els autors del tiroteig, atès que voluntàriament les bandes sud-americanes no haurien volgut evitar la consumació del delicte: ans el contrari, pretenien matar o causar la mort d'un altre individu i en contra de la seva voluntat. L'homicidi es regula en l'article 138 i següents del Codi Penal , sent l'article 142 del CP l'encarregat de definir l'homicidi imprudent greu, i les penes de presó poden oscil·lar entre deu i quinze anys en funció del cas.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme