Chakir El Homrani (ERC) subvenciona amb 2.685€ la immigració il·legal

4 d'agost de 2020

Chakir El Homrani (ERC) subvenciona amb 2.685€ la immigració il·legal
Fotografia per: Griselda Escrigas

Hi ha gairebé 1.000 cuidadores de la llar que treballen sense papers a Catalunya

Redacció

El Govern de la Generalitat destina 1,4 milions d’euros en una subvenció de 2.685€ per cada particular que contracti una immigrant il·legal com a cuidadora de la llar. La dada: hi ha gairebé 1.000 cuidadores de la llar que treballen sense papers a Catalunya.

La condició perquè l’ajuda sigui màxima és contractar l’immigrant il·legal durant un any a 40 hores setmanals pel Salari Mínim Interprofessional (950€ mensuals) o superior, podent contractar-la per més de 30 hores afegint contractes a temps parcial parcials de 10 o més hores setmanals. En tot cas, i segons el manual per a les persones contractants, “la prestació del servei pactat en el contracte de treball s’ha de dur a terme al domicili de la persona contractant”.

D’acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Chakir El Homrani (ERC), les immigrants il·legals contractades han de complir un seguit de requisits. En primer lloc, “ha de fer dos anys que no estan donades d’alta a la Seguretat Social”. Pel que fa a l’àmbit legal, en cas de no “ser titulars d’una autorització de residència”, han d’haver passat “tres anys de permanència a l’Estat espanyol”, “no tenir antecedents penals” i “disposar de l’informe d’arrelament INF02”. A més a més, la immigrant il·legal contractada tindrà “dret a 30 dies naturals” de vacances, podrà cobrar les hores extra i tindrà “dret a una baixa per incapacitat temporal derivada d’accident laboral o malaltia professional” percebent un subsidi del 75% de la base reguladora.

 

Per acabar-ho d’adobar: TV3 i Catalunya Ràdio

A més de deixar de banda els treballadors nacionals per cobrir les feines de cures en temps de crisi econòmica i pandèmica —destinant 1,4 milions d’euros a les quotes de la Seguretat Social de la immigració il·legal contribuint-ne a la regularització, amb gairebé 490.000 catalans a l’atur i el PIB català en caiguda lliure—, el Fons d’Emergència creat per pal·liar els efectes del virus xinès a Catalunya, pagat pels ciutadans, haurà d’invertir en el dèficit d’1,8 milions d’euros de TV3 i Catalunya Ràdio del 2020. Una despesa causada per les pèrdues d’ingressos publicitaris dels mitjans degradats i denigrants de la CCMA que, any rere any, minven sense cap indici de revifada a curt o llarg termini.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 695 lectors

Meme