Chakir El Homrani (ERC) proposava un salari mínim de 1.239 euros el 2019, malgrat que el de 1.050 euros d'aleshores va provocar la pèrdua d’entre 90.000 i 170.000 llocs de treball

12 de juny de 2021

Chakir El Homrani (ERC) proposava un salari mínim de 1.239 euros el 2019, malgrat que el de 1.050 euros d'aleshores va provocar la pèrdua d’entre 90.000 i 170.000 llocs de treball

Palesant una política econòmica caracteritzada per l’almoina, ERC ignora que l’augment del SMI fa augmentar la contractació temporal, redueix les jornades i engreixa l’atur juvenil i dels treballadors de baixa qualificació incentivant l’economia submergida

 
Redacció

El desembre del 2019, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani (ERC), en el marc de la mena de polítiques socials que pregona el seu partit, va anunciar la proposta d’establir un salari mínim interprofessional (SMI) de 1.239 euros mensuals —un augment del 37’7% respecte l’anterior— justificant que no és permissible ser un país amb treballadors pobres.

Malgrat la voluntat d’ERC, el SMI de 1.050 euros del 2019 va provocar la pèrdua d’entre 90.000 i 170.000 llocs de treball, comptant els llocs destruïts i els que no es van crear.

 
El cost d'establir un augment del SMI

Partint de les estimacions del mateix Banc d’Espanya, 12.000 dels 384.000 treballadors afectats per l’augment del SMI van perdre la feina l’any 2019, alhora que va ampliar la desigualtat entre els aturats i els ocupats amb el sou apujat.

El motiu, recollit l’any 2017, és que els increments del SMI augmenta la contractació temporal, redueix les jornades i engreixa l’atur juvenil i dels treballadors de baixa qualificació incentivant l’economia submergida. Això sense tenir en compte els emprenedors que no podran proveir-se d’una plantilla en no poder-ne costejar el salari a l’inici de l’empresa.

 
ERC, el partit anti-empreses

Un despropòsit que, tal com analitzava en un altre cas l’economista Xavier Sala-i-Martín respecte el frau dels Fons Europeus —els quals generaran més deute i no crearan ocupació en el sector serveis—, palesa la política econòmica d’ERC caracteritzada per l’almoina i l’abandó de les empreses.

De fet, la proposta, present al programa electoral d’enguany d’ERC i avalada al Parlament el febrer de 2020, ja parteix d’una contradicció en creure que el SMI de 1.250 euros erradicarà la bretxa salarial.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme