Capella (ERC): la festa islàmica del xai durant la COVID-19

30 de juliol de 2020

Capella (ERC): la festa islàmica del xai durant la COVID-19

Justícia recomana que els ajuntaments no cedeixin els espais per a la celebració islàmica

 
Redacció

A través de la Direcció General d’Afers Religiosos, i mitjançant una carta de to curós i agemolit envers la comunitat musulmana, el Departament de Justícia de la Generalitat, ha recomanat als Ajuntaments dels municipis de Catalunya no cedir espais per la “celebració familiar” islàmica del sacrifici, o Eid al-Adha, del proper 31 de juliol d’acord amb el calendari lunar. Festivitat durant la qual, el 2019, es van degollar i dessagnar més de 50.000 xais per a mig milió de musulmans, i en augment, arreu del territori català.

D’acord amb l’actual situació de rebrots, la conselleria de Justícia, dirigida per la consellera Ester Capella (ERC), havent “parlat amb entitats i representants de les diferents federacions islàmiques”, demana a la comunitat musulmana “extremar les precaucions per evitar la transmissió del virus, sobretot en el moment de la recollida del xai”, instant així a “fer reserva i cita prèvia per recollir el xai a la carnisseria de referència de cada família”. Alhora, deixa a càrrec de “només els carnissers autoritzats” la recollida dels animals dels escorxadors, afegint que queda “totalment prohibida la concentració de persones als voltants” de les instal·lacions.

I quant als ajuntaments, que acostumen a rebre peticions de cessió d’espais per la “pregària conjunta”, el Departament de Justícia recomana enguany “que no es faci, per prevenció”, remarcant que “als municipis on s’han adoptat mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19, no és possible la reunió de més de 10 persones”. Insistint en què “ara és obligatòria la mascareta a tot arreu”, “encara que es mantinguin les distàncies”.


El Govern Torra és pro-musulmà

El 2019, la Generalitat de Catalunya, en una cursa autonomista ―i per tant, processista― respecte totes les Comunitats Autònomes d’Espanya, va ser la primera en regularitzar la festa islàmica del sacrifici. Els motius que va vendre el Govern de Quim Torra, per fugir de ser titllat de racista o xenòfob, foren, d’una banda, al·legar que calia revifar la indústria càrnica relativa al sector dels xais, adaptant-la al mètode halal, que consisteix en degollar els animals encara en vida amb una incisió a la gola, tallant la jugular i l’artèria caròtida.

I d’altra banda, per part de les administracions municipals, que des dels ajuntaments s'emetin missatges felicitant el Ramadà. D'aquesta manera, allunyant els catalans dels valors occidentals, propis de la tradició judeocristiana, la Generalitat de Catalunya ha procurat acontentar la comunitat musulmana perquè se senti així membre de la societat catalana, mitjançant la normalització dels seus costums.

Alhora, destacar que, per evitar sancions a causa dels riscos per la salut pública d’aquesta pràctica salvatge, sis particulars i granges van ser sancionats el 2017 amb una multa de 22.206€ arran del degollament de xais fora dels escorxadors. I és que, tal com publicava TV3 l’any 2013, “la majoria compleixen la tradició al peu de la lletra i se salten les normes d’higiene i consum”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme