Caos a la Generalitat: Puigneró (JxCat) acusa Vilagrà (ERC) de mentir mentre JxCat no anirà a la taula de diàleg trampa

15 de setembre de 2021

Caos a la Generalitat: Puigneró (JxCat) acusa Vilagrà (ERC) de mentir mentre JxCat no anirà a la taula de diàleg trampa

L'administració catalana que presideix Pere Aragonès (ERC) roman sense una acció de govern coordinada mentre Marta Vilalta (ERC) aposta per l'amnistia i el dret a l'autoderminació pactat amb l'Estat espanyol i descarta la DUI

 
Redacció

Avui, 15 de setembre de 2021, el president espanyol Pedro Sánchez (PSOE) ha assistit al Palau de la Generalitat i el president català Pere Aragonès (ERC) l'ha rebut mentre el seu govern està dividit: Puigneró (JxCat) ha acusat Vilagrà (ERC) de mentir mentre JxCat no ha anat a la taula de diàleg trampa.

 
Caos a la Generalitat front l'Estat espanyol

L'administració catalana que presideix Pere Aragonès (ERC) roman sense una acció de govern coordinada. Tant la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà (ERC), com Jordi Puigneró (JxCat), vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori, s'han criticat públicament.

Mentre Vilagrà (ERC) aposta pel diàleg trampa amb l'Estat espanyol, el pols a ERC per part de JxCat continua quant el seu secretari general, l'indultat Jordi Sánchez (JxCat), ha responsabilitzat a la Moncloa —i de retruc a ERC— del veto a la delegació de JxCat en aquesta trobada.

En aquest sentit, Puigneró ha acusat Vilagrà (ERC) de mentir, i la consellera de la Presidència ha tirat pilotes fora argumentant que Pere Araongès (ERC) és qui presideix la Generalitat de Catalunya i qui decideix, per conseqüent, com ha de desenvolupar-se la reunió amb el govern espanyol.

 
La independència, al calaix, i a sucar-hi, mentrestant

La batussa entre ERC i JxCat per la composició de la taula de diàleg trampa ha suposat un regal inesperat per al president espanyol, Pedro Sánchez (PSOE): s'ha trobat al davant un govern català minvat i tan sols representat per una de les dues meitats que el conformen.

Mentrestant, ERC, JxCat i CUP sumen 74 escons (33, 32 i 9 respectivament) fruit de les eleccions nacionals del 14-F d'enguany. Amb aquest resultat, el qual suposa la majoria absoluta en vots i en escons, els trets partits polítics processistes han descartat la Declaració Unilateral d'Independència, motiu pel qual la independència és al calaix.

Al seu torn, la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Vilalta (ERC), aposta per l'amnistia i el dret a l'autoderminació pactat amb l'Estat espanyol, qui ja ha reiterat en moltes ocasions que no reconeix Catalunya com a subjecte polític ni permetrà aquest referèndum, factor que genera incompressió a les xarxes socials havent-se celebrat el 9N de 2014 i l'1O de 2017, en què la voluntat del poble català ja va ser votada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme