Canadà: el professor Jordan Peterson renuncia a la seva posició de titular a la Universitat de Toronto per la ideologia d'extrema esquerra que promou la Teoria Racial Americana (TRA) i que 'està demolint l'ensenyament'

22 de gener de 2022

Canadà: el professor Jordan Peterson renuncia a la seva posició de titular a la Universitat de Toronto per la ideologia d'extrema esquerra que promou la Teoria Racial Americana (TRA) i que 'està demolint l'ensenyament'

El canadenc conservador i doctor en Psicologia Clínica denuncia la generació d'investigadors completament no qualificats per a la feina: que prevalgui la raça, l'ètnia, el gènere o la preferència sexual demoleix la universitat

 
Redacció

De Canadà arriba, a través del diari canadenc conservador National Post dimecres passat, 19 de gener de 2022, que es confirma que el professor Jordan Peterson renuncia a la seva posició de titular a la Universitat de Toronto per la ideologia de la diversitat i la inclusió que promou l'extema esquerra basada en la Teoria Racial Americana (TRA), la qual segons afirma l'acadèmic 'està demolint l'educació i els negocis'.

 
Un acadèmic conservador que ja en té prou

Recentment, Peterson ha renunciat a la seva posició de professor titular a la Universitat de Toronto. Així ho ha fet públic per mitjà d'una publicació d'una opinió per a National Post, afegint que ell és ara professor emèrit, cosa que significa que encara conservarà com a títol honorífic el rang de l'últim càrrec ocupat.

Si bé Peterson s'havia imaginat ensenyar i investigar a la Universitat de Toronto a temps complet, això no serà així atès que perquè tot i estimar la seva feina i els seus estudiants la seva trajectòria professional no vol que continuï el camí que està prenent ara la societat occidental.

L'acadèmic denuncia que els seus estudiants graduats masculins, blancs, heterosexuals i qualificats i amb una formació excel·lent tenen una possibilitat insignificant de rebre posicions de recerca universitàries, malgrat els magnífics dossiers científics estel·lars.

Peterson, en efecte, denuncia els mandats imposats per l'extrema esquerra en el debat públic actual: la diversitat, la inclusió i l'equitat (en anglès, l'acrònim preferit: DIE). Aquests, segons enraona l'autor, han arrelat de manera universal a l'àmbit acadèmic, malgrat que els comitès de contractació de les universitats ja havien fet tot el que era raonable per assegurar-se que mai no es passava per alt cap candidat minorístic qualificat.

 
Contra la cultura de la cancel·lació de l'esquerra

Peterson diu que aquests mandats despertats en el si de l'acadèmia han fet que la seva feina sigui moralment insostenible. A tal efecte, constata que un dels molts problemes d'una ideologia espantosa encarnada per l'esquerra és que actualment s'estan demolint les universitats i, al seu torn, la cultura general.

El professor lamenta que les universitats estan disposades a produir una generació d'investigadors completament no qualificats per a la feina i sols pretenen promoure individus BIPOC (en anglès), és a dir, persones negres i indígenes que l'únic mèrit atribuïble és que són negres i indígenes.

En aquest sentit, Peterson assevera que estem en el punt en què la raça, l'ètnia, el gènere o la preferència sexual és primer, acceptada com la característica fonamental que defineix cada persona (tal com esperaven els esquerrans radicals) i, en segon lloc, ara es tracta com la qualificació més important, sigui per a l'estudi, la investigació i l'ocupació laboral.

"He de dir que això és una bogeria?", conclou i clama el canadenc conservador i doctor en Psicologia Clínica en el seu article d'opinió.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme