Canadà: el consell escolar de Toronto censura una xerrada de la Nobel de la Pau iraquiana, Nadia Murad perquè a l'haver estat torturada podria 'fomentar la islamofòbia'

26 de novembre de 2021

Canadà: el consell escolar de Toronto censura una xerrada de la Nobel de la Pau iraquiana, Nadia Murad perquè a l'haver estat torturada podria 'fomentar la islamofòbia'

No es promourà un club de lectura amb la premi Nobel de la Pau, Nadia Murad, segrestada i venuda com a esclava sexual de l'Estat Islàmic, perquè el seu llibre de memòries podria resultar 'ofensiu'

 
Redacció

Dimarts passat, 24 de novembdre de 2021, el consell escolar de Toronto va censura una xerrada de la Nobel de la Pau, la iraquiana Nadia Murad perquè a l'haver estat torturada podria 'fomentar la islamofòbia'.

 
L'esquerra canadenca s'equivoca d'enemic

El consell escolar de Toronto ha retirat el seu suport a un club de lectura en què participarà la premi Nobel de la Pau, Nadia Murad, perquè considera que el seu testimoni podria ser 'ofensiu' i 'fomentar l'islamofòbia'.

Al contrari, en el seu llibre Jo seré la última: Història del meu captiveri i la meva lluita contra l'Estat IslàmicMurad relata l'infern que va patir el 2014, quan només tenia 21 anys, i com l'autoanomenat Estat Islàmic (IS) va irrompre al seu poble de l'Iraq, va assassinar centenars de persones (entre ells, els seus germans) i la va forçar a convertir-se en una esclava sexual.

Això no obstant, aal Canadà, en ple apogeu del moviment woke, el qual en teoria denuncia qualsevol possible discriminació cap a les minories, fins i tot les memòries de Murad són susceptible de resultar ofensives cap als estudiants musulmans.

 
Qui és Nadia Murad?

El cas de Nadia Murad, que va rebre el Nobel de la Pau el 2018, és molt més escandalós per la prevenció d'una possible islamofòbia. Activista i defensora dels drets humans, Murad va ser una de les poques supervivents iazidistes, la minoritària religió pre-islàmica que els terroristes islamistes volien eliminar de l'Iraq.

Fins ara, cap autor ni llibre estudiat en aquest club de lectura de Toronto no havia motivat mai un rebuig per part del consell escolar, que després d'aquesta polèmica està reelaborant la seva guia sobre la política de selecció de material de lectura 'culturalment pertinent i adaptat'.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme