Cambrils: dos immigrants il·legals marroquins, pendents de ser deportats, han atracat una botiga del municipi del Baix Camp

18 d'octubre de 2021

Cambrils: dos immigrants il·legals marroquins, pendents de ser deportats, han atracat una botiga del municipi del Baix Camp

La Fiscalia sol·licita substituir la meitat de la pena del delicte de robatori amb violència en grau de temptativa per la seva deportació del país, al qual no podrà tornar en cinc anys

 
Redacció

Tal com avançaca el Diari de Tarragona, dos immigrants il·legals marroquins, pendents de ser deportats, han atracat una botiga del municipi del Baix Camp. Això no obstant, tots dos es troben en presó preventiva des d'aleshores, el passat 29 d'abril d'enguany. Així mateix, el cas serà jutjat el proper 25 d'octubre a la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona.

 
Qui són? Com operaven aquests lladres immigrants il·legals?

Tan bon punt van ser descoberts per una treballadora de la botiga, els dos immigrants il·legals de nacionalitat marroquina van enfrontar-se a ella; i després, als agents de la Policia Local, que intentaven detenir-los. Tots dos es troben en presó preventiva des del passat 29 d'abril. El cas serà jutjat el proper 25 d'octubre a la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona.

IB té un expedient d'expulsió administrativa pendent d'execució des de novembre de 2017 i SK des de febrer d'enguany. Tots dos, segons el fiscal, a un quart del matí d'el 28 d'abril de 2021 van acudir a un local comercial situat al carrer Pau Casals de Cambrils. L'establiment estava amb la persiana pujada. Tots dos van accedir a l'interior, on hi havia una dona netejant. Mentre un l'agafava per les espatlles immobilitzant, l'altre es va apoderar de la seva bossa, que es trobava al seu costat a terra.

Amb tot, la dona va aconseguir sortir de l'establiment, malgrat que va ser colpejada per un dels lladres. En un moment, va arribar a agafar la bossa, però els delinqüents no la deixaven anar i la víctima va ser arrossegada per terra. Ella va aconseguir recuperar la seva pertinença. Va patir lesions al tòrax i les espatlles.

Un dels acusats, ignorant les ordres que li donava una patrulla de la Policia Local, va propinar un cop de peu a un dels agents i l'altre lladre a el segon policia. Posteriorment, quan IB era traslladat en el vehicle policial fins a la comissaria, es va dirigir a un dels agents i li va dir que el mataria. A més, va començar a colpejar l'interior de vehicle, desencaixant la porta, trencant la càmera interior, a més de la mampara. Els danys ascendeixen a 470,83 euros.

 
Mesures penals

El fiscal demana per IB quatre anys i mig de presó —i cinc més llibertat vigilada— per un delicte de robatori amb violència en grau de temptativa, a més que durant cinc anys no pugui apropar-se de la víctima.

D'altra banda, se sol·licita substituir la meitat de la pena per la seva deportació del país, al qual no podrà tornar en cinc anys.

A més, cal sumar un any i mig de presó per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat i en aquest cas que es substitueixi la meitat de la pena per la seva expulsió i no poder tornar en quatre anys.

Cal afegir un any per amenaces i multa de 480 euros per un delicte lleu de lesions. Ja ha estat condemnat en tres ocasions per robatori amb força —dos d'elles a casa habitada—, dos per robatori amb violència i una per resistència a l'autoritat.

A tot això, la Fiscalia demana per a SK tres anys per robatori amb violència —substituir la meitat de la pena per la seva deportació— un i mig per atemptat i 480 euros per lesions lleus.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme