Cambrils: detingut un immigrant extra-comunitari serbi de 33 anys, en cerca i captura per la Interpol, que conduïa amb una identitat falsa

4 d'abril de 2022

Cambrils: detingut un immigrant extra-comunitari serbi de 33 anys, en cerca i captura per la Interpol, que conduïa amb una identitat falsa

El més rellevant un cop identificat el conductor amb documentació falsa era l'ordre de cerca i captura emesa per la Interpol i per la Policia Nacional de 14 mesos ençà, concretament es va emetre l'ordre el 18 de gener del 2021

 
Redacció

Dimarts passat, 29 de març de 2022, a Cambrils, va ser detingut un immigrant extra-comunitari serbi de 33 anys, en cerca i captura per la Interpol, que conduïa amb la identitat falsa d'un ciutadà comunitari eslovac de 38 anys.

 
D'on era el delinqüent amb identitat falsa?

La Policia Local de Cambrils va detenir dimarts a la tarda-nit de la setmana passada un sospitosos buscat per la Interpol i per la Policia Nacional per estar relacionat amb un delicte de tràfic de drogues internacional.

En un dels controls policials de seguretat que es duen a terme als accessos als barris de Ponent de la ciutat (com per exemple a Vilafortuny o al Cap Sant Pere), els agents van donar l'alto a un BMW conduït per un home estranger. El conductor va facilitar la documentació requerida als agents i s'hi exposava que el conductor era —en principi— un estranger procedent d'Eslovàquia de 38 anys.

A tot això, els agents policials van voler comprovar la veracitat de les dades i van introduir la informació a l'ordinador. Després de teclejar el nom i la nacionalitat, va saltar una alerta. La documentació que mostrava el conductor era falsa, perquè suplantava la identitat d'una altra persona i la fotografia del 'veritable' eslovac i el conductor aturat a Cambrils no coincidien.

Els agents van demanar llavors al conductor sortir del vehicle i el van retenir fins a conèixer la seva veritable que és un immigrant extra-comunitari de nacionalitat sèrbia de 33 anys. A més, es va verificar que no tenia domicili conegut a l'Estat espanyol i no havia obtingut mai autorització administrativa per poder portar un cotxe al país.

 
Mesures penals

Però el més rellevant un cop identificat el conductor amb documentació falsa era l'ordre de cerca i captura emesa per la Interpol i per la Policia Nacional de 14 mesos ençà, concretament es va emetre l'ordre el 18 de gener del 2021. Segons fonts consultades, aquesta petició sol·licitava la recerca, detenció i extradició per motiu de tràfic de drogues internacional.

Amb tota la informació obtinguda els policies locals van procedir a l'arrest del conductor i van confiscar el cotxe. El cas va passar a les mans de la Policia Nacional, un dels cossos de seguretat que sol·licitava la seva detenció. Al seut torn, el mateix dia a la tarda, els agents policials van aturar un altre conductor de nacionalitat albanesa de 37 anys a qui pesava una ordre de prohibició d'estada a països de l'espai Schengen (l'Estat espanyol n'és un), segons van comprovar els policies locals. L'home portava a l'Estat espanyol un any de manera il·legal i, a més, no té carnet per circular per l'Estat espanyol. Els agents policials van obrir diligències per a aquest altre conductor.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme