Calella: la jutgessa sentencia contra els okupes desallotjats afirmant que ‘no es pot tolerar i deixar en impunitat’ qui violi la propietat privada

22 de juliol de 2022

Calella: la jutgessa sentencia contra els okupes desallotjats afirmant que ‘no es pot tolerar i deixar en impunitat’ qui violi la propietat privada

El desnonament efectuat pels Mossos d'Esquerra faculta que l'immoble torni a disposició del propietari i aquest pugui prendre les mesures oportunes per custodiar les instal·lacions i impedir futures okupacions

 
Redacció

Abans-d'ahir, 20 de juliol de 2022, la notícia anti-okupació va arribar a Calella: la jutgessa sentencia contra els okupes desallotjats afirmant que ‘no es pot tolerar i deixar en impunitat’ qui violi la propietat privada.

 
Victòria dels propietaris i derrota dels okupes

Finalment, els propietaris de la casa del bloc 6 dels apartaments Codina, al municipi maresmenc de Calella, han aconseguit derrotar l'okupació. En aquest snetit, la jutgessa del cas, María Gallén Martínez, ha fallat la sentència en contra dels okupes ordenant el desallotjament immediat de l'habitatge okupat.

El desnonament efectuat pels Mossos d'Esquerra faculta que l'immoble torni a disposició del propietari. D'aquesta manera, es podran prendre les mesures oportunes per custodiar les instal·lacions i impedir futures okupacions.

Del judici se'n destaca la fermesa de la jutgessa contra l'okupació: la sentència constata que 'no és un dret' i que 'no es pot tolerar i deixar en impunitat que es dificulti l'accés a un habitatge o establiment per part de les famílies propietàries'.

 
Mesures penals

A tot això, la jutgessa ha condemnat a tres dels quatre acusats —A. B. A., Y. J. i H. B.— a pagar una sanció mínima de 90 euros per un delicte lleu d'usurpació, atès que es considera que els denunciats pateixen una situació de vulnerabilitat i precarietat. Així mateix, el quart detingut —Z. C.— no s'ha declarat no culpable del delicte.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme