Calella: detinguts dos propietaris que intentaven desallotjar dos okupes de casa seva

17 de juliol de 2022

Calella: detinguts dos propietaris que intentaven desallotjar dos okupes de casa seva

El veïnat del municipi maresmenc de Calella fa temps que reclama més seguretat perquè s'han multiplicat les okupacions als Apartaments Codina, un barri d'habitatges de segones residències

 
Redacció

Dimecres passat, 13 de juliol de 2022, al municipi maresmenc de Calella, van ser detinguts dos propietaris que intentaven desallotjar dos okupes de casa seva.

 
El món al revés: propietaris desprotegits i okupes protegits

La població costanera de Calella ha estat objecte d'una nova controvèrsia en el si del dret a la propietat: han estat detinguts dos propietaris, un octogenari i el seu fill de 53 anys de nacionalitat francesesa, per haver intentat fer fora a la força els okupes que els havien okupat un pis de la seva propietat als Apartaments Codina del municipi maresmenc.

En aquest sentit, tal com avança Ràdio Calella Televisió, els dos propietaris ja van denunciar a la policia l'okupació de l'habitatge. Segons expliquen, és la tercera vegada que els okupen el pis. Així matiex, dimecres es van presentar a l'immoble i, armats amb una pota de cabra i un esprai, van aconseguir que els okupes sortissin del pis.

Tanmateix, els okupes, diuen que es van sentir intimidats pels dos propietaris de l'apartament, i acte seguit van avisar la policia local de Calella. Aleshores, va succeir un fet extraordinari: els agents policials locals tan bon punt van arribar van detenir els dos propietaris francesos i els van lliurar a disposició dels Mossos d'Esquadra.

Els Apartaments Codina és un barri amb més de mig miler d'habitatges situat a l'entrada sud de Calella. Molts dels apartaments són segones residències. El veïnat fa temps que reclama més seguretat perquè s'han multiplicat les okupacions.

 
Mesures penals

Els propietaris, pare i fill, van passar a disposició judicial, i ja han estat deixats en llibertat amb càrrecs. Això no obstant, dimarts de la setmana que ve, estan citats a un judici ràpid en què se'ls acusa d'entrar per la força al domicili i de coaccions.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme