Calella: Candini (PDeCAT) oculta els delictes pel seu ‘efecte emocional’

1 d'octubre de 2020

Calella: Candini (PDeCAT) oculta els delictes pel seu ‘efecte emocional’

L’Ajuntament de Calella ha deixat de publicar les dades oficials sobre seguretat ciutadana de la Policia Local per no “generar frustració”

 
Redacció

Dilluns passat, 27 de setembre de 2020, la plataforma de seguretat ciutadana Helpers |CAT va exposar que l’Ajuntament de Calella ha deixat de publicar les dades oficials sobre seguretat de la Policia Local, trobant-ne les darreres el 2017.

Tanmateix, com assenyala el compte, les dades oficials dels Mossos d’Esquadra tampoc no contemplen el municipi; un fet que, atesa la manca de transparència en matèria de seguretat, duu a percebre un augment de la criminalitat.

La batllessa de Calella, Montse Candini (PDeCAT), justifica a Ràdio Calella l’absència de dades delinqüencials del municipi amb què les xarxes socials engruixen la quantitat, considerant que això crea un “efecte emocional” que amoïna i “genera frustració”.

A més, Candini, retribuïda amb 51.005,00 euros anuals, assegura que “amb els indicadors a la mà”, no pot constatar-se un augment de la inseguretat a Calella.

 
Acusacions a la Llei d’Estabilitat Pressupostària

Mentre la ciutadania experimenta que “hi ha més criminalitat que mai” —amb 2.875 furts, 306 robatoris amb violència i 125 ocupacions il·legals el 2019 a l’ABP d’Arenys de Mar on pertany Calella—, Candini considera “lògic que els veïns puguin pensar que hi ha menys presència policial” al municipi —de 19.500 habitants i 48 agents— Justifica la manca d’efectius amb la seva Unitat de Reforç Operativa, conformada per policies de paisà.

Sentenciant que “no tindrem mai un policia a cada cantonada”, la batllessa calellenca acusa la Llei d’Estabilitat Pressupostària de no permetre contractar més agents policials. De fet, aprofita per esmentar que d’un 67’4% “relativament correcte” Calella ha reduït el deute al 41,4% “malgrat totes les dificultats”. Però tot i així, està deixant lliures les especulacions sobre l’ocultació de les dades oficials respecte el crim a Calella.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme