Cabanelles (Alt Empordà): detinguts tres homes i dues dones, de nacionalitat romanesa, per la seva relació amb l'homicidi d’un home marroquí de 39 anys

11 de gener de 2022

Cabanelles (Alt Empordà): detinguts tres homes i dues dones, de nacionalitat romanesa, per la seva relació amb l'homicidi d’un home marroquí de 39 anys

A més, la coordinació del grup de fugitius de la policia romanesa i els Mossos d’Esquadra va aconseguir detenir el dimecres 5 de gener d'enguany a Bucarest un home de 35 anys i nacionalitat francesa per la presumpta implicació en l’homicidi

 
Redacció

Divendres passat, 7 de gener de 2022, l'endemà de Reis, els Mossos d'Esquadra van comunicar que a Cabanelles (Alt Empordà) van ser detinguts tres homes i dues dones, de nacionalitat romanesa, per la seva relació amb l'homicidi d’un home marroquí de 39 anys i resident de Vilafant.

 
Cinc romanesos i unmarroquí, detinguts i víctima mortal respectivament

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona, amb la col·laboració de la Policia Nacional i de les policies de Països Baixos, Bèlgica i Romania, han detingut set individus per la seva relació amb la mort violenta d’una persona al terme municipal de Cabanelles (Alt Empordà).

El 28 de febrer de l’any passat, 2021, el cos sense vida d’un home de nacionalitat marroquina de 39 anys i veí de Vilafant, va ser localitzat dins d’un marge d’una carretera. Com a conseqüència de la investigació, els investigadors de Mossos van poder reconstruir les darreres hores de vida de la víctima i això els va permetre identificar les persones que estarien presumptament relacionades amb l’homicidi.

El 13 de desembre del 2021 els Mossos d’Esquadra van organitzar un operatiu a Catalunya on es va detenir cinc persones, tres homes i dues dones, tots de nacionalitat romanesa. També es van dur a terme tres entrades i perquisicions als domicilis dels investigats. Una sisena persona implicada en els fets, en el moment d’explotació del dispositiu, es trobava ingressada a la presó de Puig de les Basses, per una altra causa. Després de passar a disposició judicial, els arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs.

 
Els Mossos coordinen l'operatiu policial europeu

L’operatiu va tenir afectació a Catalunya, França, Països Baixos i Romania. En relació a les accions policials fora de l'Estat espanyol, els investigadors de Mossos van coordinar-se, a través de la Policia Nacional espanyola, amb els efectius d’Interior de les ambaixades de Països Baixos i Romania. Mitjançant aquests mecanismes, es va tenir coneixement que els dos principals investigats havien fugit de Catalunya per evitar les seves detencions.

La informació facilitada per la policia neerlandesa va permetre conèixer que un dels principals investigats havia marxar dies abans a Bèlgica. De nou la coordinació a tres bandes entre els efectius d'Interior a l’ambaixada a Brussel·les, la unitat de fugitius de la policia Belga i Mossos d’Esquadra va permetre la seva localització, detenció el passat 21 de desembre i posterior extradició per ser ingressat de forma provisional a presó.

Pel que fa al darrer investigat, segons fonts policials de Bucarest, la coordinació del grup de fugitius de la policia romanesa i els Mossos d’Esquadra va aconseguir detenir el dimecres 5 de gener d'enguany a Bucarest un home de 35 anys i nacionalitat francesa per la presumpta implicació en l’homicidi.

El detingut s’havia desplaçat fins a Romania dies després de participar en els fets per evitar que els Mossos d’Esquadra el pogués relacionar amb el fet. Ja s’han iniciat els tràmits per extradir-lo a l'Estat espanyol i passar-lo a disposició del Jutjat d’Instrucció responsable de la causa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme